Ungár Péter a Fudanról: két rossz eshetőség áll fenn

Ungár Péter a Fudanról: két rossz eshetőség áll fenn

Úgy döntött a kormány és a fideszes parlamenti többség a Fudan Egyetemről, hogy még nem tárgyalt Kínával a beruházás finanszírozásáról – mondta Ungár Péter az InfoRádiónak. Az LMP országgyűlési képviselője adatigényléssel fordult a kormányhoz a beruházáshoz szükséges hitel részleteivel kapcsolatban. Azt a választ kapta, hogy a finanszírozás nem volt része az eddigi egyeztetéseknek.

Ungár Péter szerint a Fudan Egyetem körüli ismert vitáknál sokkalta lényegesebb lehet az a hitelkonstrukció, illetve annak paraméterei, amely alapján fölépülhet az intézmény.

Az LMP országgyűlési képviselője úgy véli, a magyar állampolgároknak joguk van tudni mások mellett, hogy mi a kamatláb, mik a felmondási feltételek, mivel felel az ország a hitelre, milyen ütemezésben kell visszafizetni azt és általában mik a fő összegek, hiszen közpénzről van szó. Az ellenzéki politikus tehát ezzel összefüggésben élt adatigényléssel, amire azt a választ kapta, hogy

Hírdetés

még semmilyen döntés vagy tárgyalás nem történt a finanszírozásról.

A fentiekből következően nem igazán világos, hogy akkor miért fogadott el az Országgyűlés a Fudan Egyetemmel kapcsolatos törvény – tette hozzá Ungár Péter, fölvetve azt, „honnan tudja a kormány, hogy ez egy jó projekt lesz Magyarországnak, ha nem tudjuk a finanszírozás alapszámait.” Az InfoRádió kérdésére válaszolva megismételte: a finanszírozás kapcsán semmilyen adattal vagy információval nem rendelkezik az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Az LMP országgyűlési képviselője szerint két eset állhat fenn:


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »