Ungár Péter 5 pontba szedte, mivel zárná le a lemondás-ügyet

Ungár Péter 5 pontba szedte, mivel zárná le a lemondás-ügyet

Az LMP társelnöke szerint a közelmúltban történtek és a lemondások nem adnak okot örömre.

Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit igazságügy-miniszter lemondása után az LMP „a megbékélés öt pontjával” állt elő. Ungár Péter társelnök szerint a két politikus helyesen döntött, de „most elérkezett az idő, hogy azért tegyünk lépéseket, hogy végre magunk mögött hagyhassuk ezt az egész szörnyű ügyet”.

  • „Még mindig magyarázattal tartoznak a magyar embereknek. Nem hiszi el senki, hogy Novák Katalin maga akarta ezt a kegyelmet megadni egy ilyen bűnesetben. Hozzák nyilvánosságra, hogy ki lobbizott a köztársasági elnöknél a kegyelem megadásáért, és milyen indokkal tette ezt. Amíg a miértekre nincs válasz, nem tudunk továbblépni, pedig ideje lenne.”
  • „Tegyék lehetővé az állami kitüntetések visszavonását, és vonják vissza a bicskei gyermekotthon kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekményekért elítélt egykori igazgatójának állami kitüntetését.”
  • „Itt az ideje, hogy szlogenek helyett valóban foglalkozzunk a gyermekvédelemmel, és közösen erősítsük a gyermekvédelmi intézményrendszert, és tisztesen fizessük meg végre a gyermekvédelmi dolgozókat.”
  • Hírdetés

  • „A Miniszterelnök által bejelentett Alaptörvény-módosítást fogadja el az Országgyűlés, mi meg fogjuk szavazni. De ez nem elegendő. Fogadja el a ház többsége az LMP javaslatát a kegyelmi ügyek indoklásának nyilvánosságáról, hogy többet ilyen ne fordulhasson elő.”
  • „Olyan új köztársasági elnök kell, aki valóban a nemzet egészét kívánja megtestesíteni. Bár a közvetlen elnökválasztást támogatjuk, tudjuk, hogy ennek most nincs realitása, ezért azon kell dolgozni, hogy olyan köztársasági elnöke legyen Magyarországnak, aki őrzi és nem szétfeszíti a nemzeti közös pontjainkat. Ebben a felelőssége a kormánypárti többségnek hatalmas, ha ismét egy pártembert jelölnek, akkor nem tanultak az elmúlt hét botrányaiból.”
  • Mint írta, a fentiekre szükség van, mert „akármit is gondolunk a két lemondásra kényszerült emberről, nem tesz jót hazánknak, hogy még a gyermekvédelem ügyében sem a nemzeti konszenzus irányába haladunk, hanem botrány botrányt követ”.


    Forrás:infostart.hu
    Tovább a cikkre »