"Undorító ország az, amit a Fidesz teremtett itt!" – népszavazást tartana a ratyiházasságról jogi analfabéta és buzi CEU-s cigány

"Undorító ország az, amit a Fidesz teremtett itt!" – népszavazást tartana a ratyiházasságról jogi analfabéta és buzi CEU-s cigány

Elképesztő jelmezek, bulihangulat, 30 fok – már összegyűltek az emberek a Pride hónap záróeseményére, a vonulásra a Kossuth téren – lelkendezik felvezetőjében a HVG.

Van "házasságkötő sátor", "keresztény konzultáció" és rengeteg a külföldi. A megnyitó beszédet Karafiáth Orsolya írónő mondta el.

A zsidó lap élőben közvetített az eseményről:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fhvghu%2Fvideos%2F2298657197129861%2F&width=480&show_text=false&height=270&appId

Cigány, buzi és CEU-s egyszerre a halmozottan kátrányos helyzetű volt MTA-kutató

Máté Dezső a CEU és az MTA kutatója elsősorban "roma meleg magyarként" beszélt. Gyerekként hajléktalan lett, aztán szegregált iskolába járt. Teher volt, mindig ezt éreztette vele a társadalom. Mintha nem akarna a társadalom továbblépni, további jogokért küzdeni, kérdéseket feltenni, választani. "Nem kérdezhetünk, mert akkor a Figyelő nagy testvér listázni fog", mondja Máté, aki felkerült a Figyelő hetilap hirhedt listájára. Szerinte a család fogalma sokkal tágabb, mint azt ahogy a kormány kirekesztően megfogalmazza. "Kik ők, hogy megmondják, kit szerethetek?" – kérdezte.

Hozzon törvényt a kormány, hogy a transzneműek nevet és nemet változtathassanak. Legyen népszavazás az "azonos neműek házasságáról" és a "kirekesztő családfelfogásról"! "Egyenlőek vagyunk" – fejezte be beszédét. (Nem tartjuk elfogadhatónak az előjogokat! Ne csak a transzneműek válthassanak nemet, hanem mindenki! Rasszváltást is akarunk! Csak mi a tudós cigánnyal ellentétben tisztában vagyunk vele, hogy az Alaptörvényt nem lehet népszavazással megváltoztatni – a szerk.)

A Kossuth téren csókolózós flashmobot is tartottak:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fhvghu%2Fvideos%2F321652388788761%2F&width=480&show_text=false&height=270&appId

Ezután Karafiáth Orsolya köszönetet mondott Kövér Lászlónak és Gajdics Ottónak, az ő homofób beszédeik után sikerült annyi pénzt összegyűjteni, amiből a vonulás nagy molinóját meg tudták venni.

Hírdetés

Az egyik főszervező, Peksa Kama azzal kezdte, nagyon dühös lett az idei Pride előtt, amiért idén „kipécézték a kormánypárti politikusok maguknak”. De felidézte azokat a nemrég megjelent értesüléseket is, amely szerint a Fidesz az önkormányzati választások után az "LMBT+ emberek" örökbefogadási jogait is elvennék.

„Undorító ország az, amit a Fidesz teremtett itt!” – szögezte le, és szerinte ez ugyanolyan komoly fenyegetés, mint az, hogy „elrabolják a Balatont” az emberektől, vagy hogy az egészségügy siralmas állapotban van.

Kiemelte, a transznemű jogok szerinte súlyosan sérülnek ma Magyarországon.

Mindezek miatt Peksa szerint a Pride Magyarországon „nem lehet buli, mert nem hagyhatjuk, szó nélkül azt, hogy másodrendű állampolgárokként kezelnek minket!”

Kiemelte azonban, hogy a Pride sohasem fogja feladni a harcot, és az alkotmánymódosítás híre óriási összefogást teremtett az LMBT+ szervezetek között. „Minél inkább nyomnak minket, annál hangosabbak leszünk!” – szögezte le.

Megkezdődött a távvonaglás

A Mérce tudósítói szerint a Falk Miksa utca a rengeteg résztvevőtől már be is dugult.

[*]

[*]

[*]

[*]

 (HVG – Mérce nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »