Underground Trianon? Ennek kéne a magyar történelem legnagyobb, és semmivel össze nem hasonlítható tragédiájának mementója lenni!

Az emlékhely tervezése során különös figyelmet fordítottunk arra, hogy az Országházra való rálátást semmi ne zavarja. Ezért egy felül legnagyobbrészt nyitott, a talajszint alá süllyesztett konstrukciót választottunk – erősítette meg Wachsler Tamás, a Steindl Imre Program Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a Népszava információját, hogy az Alkotmány utcába szánt trianoni emlékművet (Nemzeti Összetartozás Emlékhelye) a földfelszín alatt hozzák létre. A projekt előkészítése előrehaladott állapotban van, a kivitelező kiválasztása zajlik. A helyszíni munkálatok várhatóan még április hónapban megkezdődnek – tájékoztatott Wachsler.

Átadási határidő: 2020. május 31.

Hírdetés

A kormány döntése rögzíti, hogy az emlékhelyet a történelmi Magyarország 1913. évi összeírás szerinti helységneveinek feltüntetésével kell létrehozni. Wachsler emlékeztetett rá, hogy az Alkotmány utca Kossuth Lajos térbe torkolló szakaszának felszíni rendezése és a Nemzeti Összetartozás Emlékhelyének kialakítása is az általa vezetett nonprofit zrt. feladata.

Ismeretes, hogy – szintén a Steindl Imre Program keretében – átalakítják a Kossuth tér mellett lévő Vértanúk terét.

A Vértanúk terére visszakerül a Horthy-korszakban emelt, a vörösterror áldozataira emlékeztető emlékmű.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »