Üldözött kereszténység: Szándékosan elfeledkezett a karácsonyról a balliberális sajtó

Nem kell messzire menni, ha azt akarjuk látni, hogy a progresszív sajtó magasról tesz a karácsonyra. Az ünnep itthon sem játszik főszerepet az ellenzéki online média felületeinek a többségén, vagy ha igen, akkor is csak felületesen foglalkozik a legnagyobb keresztény ünneppel. Ennek okai nem világosak, lehet, hogy csak próbálnak kedvesek lenni és nem akarnak megsérteni másokat azzal, hogy egy keresztény ünnepről írnak. Lehet persze, hogy nincs igazunk és szimplán elfeledkeztek az az egészről, de a tények ugyebár makacs dolgok. Boldog karácsonyt nem nagyon kíván egyikük sem. 

Úgy tűnik, hogy a baloldali média és dolgozói elfeledkezett a karácsonyról.Ajándékot persze valószínűleg vettek a szeretteiknek, mert az valószínűleg feltűnt nekik, hogy minden fel van díszítve és az emberek csomagokkal rohangálnak a bevásárlóközpontokban. Lehet azt gondolták, ez a black friday és ezért nem írtak a kereszténység legnagyobb ünnepéről, leszámítva persze néhány felületes tartalmat, például arról, hogy mekkora szegénység ma hazánkban, és szerintük persze ez is Orbán Viktor miatt van. 

Aki a mindenre nyitott, az objektív újságírás doktorának számító 444-en karácsonyi anyagot szeretne olvasni, annak csalódnia kell. A lap ugyanis mindenről közölt írást, kivéve a karácsonyról. Cikkünk megírásának pillanatában a 444-en egy Edward Snowdenről szóló írást, egy ismeretlen írónő művéről szóló anyagot olvashatunk, de olyan hasznos információkat is megtudhattunk, hogy  22 éve nem mentek ilyen kevesen moziba az Egyesült Államokban.

a lejjebb görgetünk az oldalon akkor sem találunk Jézusról, vagy a kereszténységről szóló anyagokat, olvashatunk viszont arról, hogy “a mályva emlékszik a napsütésre, a rezgőnyárfa megtanulja, merről fúj a szél, a lóbab riadót fúj, ha jön a tetű, a fenyőfák pedig gombahálózaton keresztül kommunikálnak egymással”. Ez mindenképpen fontos információ az ünnepi időszakban. A kereszténység egyébként nyomokban azért felbukkan, megtudhatjuk, hogy a pápa a Szent Családhoz hasonlította a migránsokat. Bár ez is csak egy hír.

A Soros-istállóba tartozó Átlátszó oldalát is megnéztük, hátha ott találunk valamit. Sajnos azonban ismét csalódnunk kellett, mivel a “karácsony” szó, csak egy december 19-én kiposztolt Karácsony Gergely portrénál találtuk meg. Egy adott ponton azonban felcsillant a szemünk, hiszen megláttunk egy, a karácsony értelmét fejtegető írást az átlátszó.hu blogján, gyorsan kiderült azonban, hogy ez is a nyomorról és a szegénységről szól, valamint arról, hogy a lap szerkesztősége ételt osztott annak érdekében, hogy jobbá tegye a kisemberek életét. Ezt Orbán Viktor nyilván nem teszi meg. Az írásban egyébként be is vallják: “Az újságok címlapjai, az utcai reklámok pedig egy idillikus, a “béke és a nyugalom ünnepének” legendáját masszírozzák agyunkba”. Ezt jól láthatóan ők meg sem próbálják megtenni.

Ez után a hvg.hu-ra is elnéztünk, ahol megtudtuk, hogy a lap a könyveket részesíti előnyben a címlapján idén karácsonykor. A cikk megírásának pillanatában a vezető anyag Paulon Viktória blogjáról, és az ez alapján írt könyvéről szólt interjú formájában. Ők egy fokkal jobbak egyébként, mint társaik, hiszen bemutatnak egy 27 éve hajléktalan férfit, akinek egyre fájdalmasabb a karácsony.

Jeruzsálemmel nem Jézus és a karácsony kapcsán, hanem a kiélezett palesztin-izraeli konfliktus miatt tesznek említést. Azt viszont fontosnak érezték kihangsúlyozni, hogy “2600 ember evett az Ételt az életért alapítvány jóvoltából Budapest szívében”, amit nyilván azért tartottak fontosnak, hogy minden még jobban a Fidesz hibája legyen.

Hírdetés

Az Index egy fokkal jobban teljesített, hiszen az oldalon többször is olvasható a “karácsony” szó. A lap írásaiból idén különösen hasznos dolgokat tudhatunk meg, például a karácsonyfa buherálásról, arról, hogy mit nézhetünk az ünnep alatt a TV-ben. Csillagok Háborújás utalás itt is volt, aminek végülis annyiban köze van az ünnephez, hogy mindig karácsony előtt jön ki az új epizód. 

Ők annyiban élen járnak, hogy egy humoros rajzzal legalább boldog karácsonyt kívántak.

A 24.hu sem erőltette meg magát túlzottan, hogy a család és a kereszténység fontosságára hívja fel olvasói figyelmét. Az oldalon az ünnep kattintásvadász anyagokban jelenik meg, például egy “magányosan poroszkáló” emberekről szóló videóban, de megtudhatjuk azt is, hogy hogyan nem ég le a karácsonyfa, de a friss hírek között megtalálhatjuk Rubint Réka karácsonyi reggelijét, ami “más mint a miénk” a lap szerint.

Ha lejjebb megyünk rengeteg izgalmas tippet találunk ajándékok csomagolásáról, karácsonyi díszek készítéséről, de arról is írnak még egy tegnapi anyagban, hogy a három királyok története egyáltalán nem igaz… Érdekes, hogy a vezető anyag a cikkünk megírásakor egy kisbárány megszületéséről szól.

A 168 óra szerkesztőségét sem érezte fontosnak, hogy a karácsonnyal foglalkozzon. A lap ma úgy érezte, hogy a kereszténység legszentebb ünnepe helyett, (vagy apropóján) érdemesebb olyan égető kérdésekkel foglalkozni, mint hogy “Vajon lehet-e ma pénzt szerezni arra, hogy menekült és magyar gyerekek közösen készített motívumaiból divatbemutatót rendezzenek?”, de megérintette őket Bárki Béla, a nagyhatalmú újburzsoá tvállalkozó performansza. A friss hírek között persze ott szerepel az, hogy a pápa Jézust látja a menekült gyerekekben, és itt is szó esik a veszélyes adventi koszorúkról, amik egyre gyakrabban gyulladnak fel. Az ember azt gondolná naivan, hogy az összes karácsonyi cikküket ellőtték már tegnap, de ha legörgetünk, akkor sem találunk ilyesmit.

A Magyar Narancs online felületére már viszonylag kedvetlenül kattintottunk rá. Itt már nagyjából azt kaptuk, amit vártunk: egy magányosan árválkodó írást karácsonyi cukiságokról, ami nem is volt igazán karácsonyi, hiszen arról szólt, hogy megkapták egyedi azonosítójukat a kis jaguárok Nyíregyházán.

A lap tegnap azt posztolta ki, hogy “Deák Bill Gyula kibokszolt arccal játssza el a szerecsen királyt”.

(Dezse Balázs, pestisracok.hu)


Forrás:ultrainfo.hu
Tovább a cikkre »