Ukrán vezérkari főnök: elfelejtettek Belaruszból hazamenni a gyakorlatozó ruszkik – az oroszok szerint csak fantáziálnak

Nemrég zajlott az elmúlt évtizedek legnagyobb orosz hadgyakorlata, a Zapad (azaz Nyugat), ami során több tízezer orosz katona gyakorlatozott Fehéroroszországban – írja a Reuters alapján a 444.

Az ukrán vezérkari főnök, Viktor Muzhenko szerint hiába ért véget a gyakorlat, nem minden orosz katona tért vissza a hazai támaszpontokra, hanem vannak, akik Fehéroroszországban maradtak.

A vádakat szombaton tagadta az orosz fél, Igor Konashenkov tábornok szerint minden, a hadgyakorlaton részt vett orosz katona hazatért.

Hírdetés

Muzhenko a Reutersnek arról beszélt, hogy információik szerint az oroszok csak pár egységet vontak ki Fehéroroszországból, és már eleve abban hazudtak, hogy hányan vettek részt egyáltalán a hadgyakorlaton.

Konashenkov szerint viszont az ukrán parancsnok fantáziákat lát, és önmagában ez elég lenne ahhoz, hogy lemondjon a posztjáról.

Fehéroroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy az utolsó, orosz katonákat szállító vonat szeptember 28-án hagyta el az országukat.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »