Ukrán válság- Orosz katonai egységek vonultak be Szevasztopolba

Ukrán válság- Orosz katonai egységek vonultak be Szevasztopolba

Orosz katonai járművek vonultak Szevasztopol főterére, és félő, hogy Ukrajna hamarosan beleveteti magát egy nagyon véres polgárháborúba. Ukrajna oroszbarát keleti fele sokkos állapotban van, az ott élők nyíltan felszólították Oroszországot, a katonai beavatkozásra, hogy megvédje őket a randalírozó csoportoktól, amelyek magukhoz ragadták a hatalmat Kijevben . A Krím-félszigeten, ahol a lakosság mintegy 60 százaléka  etnikailag orosz, milícia csoportok hoztak létre, hogy megvédjék a területet a “fasiszta söpredéktől, mely Kijevben horogkereszt égisze alatt zavargásokat kelt” . Ez az idézet a legfrissebb Time Magazin cikkből való, és ezt bizonyítja az extrém szintű feszültség, mely fenn áll, Ukrajna két fele között. Lehet, hogy egy békés rendezéssel még célt lehet elérni, de ebben a pillanatban a polgárháború tűnik a legvalószínűbbnek, melyből Oroszországnak lehetetlen kimaradnia.
Oroszország nem csak hátradől, és várja , hogy mi fog történni. Az oroszok aktivizálták gyors reagálású katonai erőiket, felkészülve egy konfliktus helyzetre.

Közben folyamatosan orosz hadihajók érkeznek Ukrajna krími partjaihoz, mely előjele egy orosz inváziónak, írja The Truth.

Hírdetés

magyartudat.com


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »