Ukrán politikus a turulszobor eltávolítása miatt felháborodott magyaroknak: Dugjátok fel magatoknak a tiltakozásaitokat!

Ukrán politikus a turulszobor eltávolítása miatt felháborodott magyaroknak: Dugjátok fel magatoknak a tiltakozásaitokat!

Magyarország rosszul vizsgázott jószomszédi viszonyból és barátságból, amikor vezetői felemelték szavukat a munkácsi várból eltávolított turul emlékmű miatt – jelentette ki a Kárpáthír beszámolója szerint Viktor Baloga, Munkács volt polgármestere, a regnáló településvezető, Andrij Baloga édesapja.

Baloga, aki jelenleg parlamenti képviselő, hozzáfűzte, a munkácsi turulszobor a magyar nagyhatalmi álmok és az irredentizmus szimbóluma volt. A politikus szerint a magyar politikai elit minden eszközzel igyekszik gátolni az Oroszország elleni szankciókat, szándékosan és módszeresen akadályozza Ukrajna európai integrációját, ugyanakkor folyamatosan támogatja a Kreml urait – írja a hírt kiszúró mandiner.hu.

Az egyébként kiváló orosz kapcsolatairól hírhedt Baloga szerint egy orosz győzelem esetén Magyarország biztosan megkapná Kárpátalját.

Hírdetés

Ezt a vágyat testesítette meg a turulmadár, amelynek szerinte semmi keresnivaló a munkácsi várban. Ott csakis az ukrán nemzeti szimbólumoknak van helye, majd hozzáfűzte,

a magyarok feldughatják maguknak egy helyre a tiltakozásaikat”.

Baloga zárásként a mai magyar vezetőket Horthy Miklóshoz hasonlította.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »