Ukrán polgárháború- Harci gépek és páncélosok Donyeck ellen

Ukrán polgárháború- Harci gépek és páncélosok Donyeck ellen

Mintegy nyolcvan fegyveres megtámadott egy  határőregységet az Oroszországgal határos kelet-ukrajnai Luhanszk megyében, de a határőrök a légierő támogatásával visszaverték a támadást – jelentette szombat reggel a kijevi média a határőrzászlóalj parancsnokára, Jaroszlav Honcsarra hivatkozva.
Az UNIAN hírügynökség szerint az oroszbarát erők péntek késő este kezdték meg a Djakovo határőrállomás ostromát, mintegy nyolcvanan voltak, géppisztolyokkal, golyószórókkal és gránátvetőkkel felfegyverkezve.
Az ukrán légierő harci gépeket küldött a határőrök segítségére, és egy üzletember által a határőrségnek ajándékozott páncélozott járművekkel is érkezett erősítés.
Honcsar szerint sikerült visszaverni a fegyveresek támadását, a határőrök közül hárman megsebesültek.
Pénteken ugyanennek a határőregységnek a tagjai feltartóztattak a határon egy kisbuszt, amelyen fegyveresek próbáltak behatolni Ukrajnába Oroszország felől.
A határőrök mindenkit őrizetbe vettek, és ezután a fenyegetések érkeztek hozzájuk.
A média arról is hírt adott szombat reggel, hogy harcok folynak, géppuskasorozatok és robbanások hangja hallatszik Donyeck peremén, Horosovo falu mellett. Ismét összetűzésekről érkezett hír a nemzetközi repülőtér környékéről is, amelyet a minap foglaltak el a donyeckiek, de az ukrán katonáknak állítólag sikerült visszafoglalniuk.
Lövöldözés és robbanások hangjai hallatszik a Sahtar futballklub edzőközpontjánál is.

Hírdetés

Címlapfotó:AP
magyartudat.com


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »