Ukrán nacionalisták már Molotov-koktéllal „tüntetnének” Budapesten

Ukrán nacionalisták már Molotov-koktéllal „tüntetnének” Budapesten

Az Ukrajnából hazánkba menekültek megsegítése elemi kötelességünk, függetlenül attól, hogy magyarok, ukránok, ruszinok vagy oroszok-e. Az viszont még inkább érdekünk, hogy a Magyarországon zajló folyamatok egyike se eszkalálódjon! Ilyen folyamat alatt értem például az ellenzék által szervezett szimpátiatüntetéseket, ahová egyes ukrán nacionalisták már Molotov-koktéllal mennének.***

Magyarország álláspontja az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban világos és egyértelmű: Magyarország sem katonát, sem fegyvert nem küld Ukrajnába, de minden humanitárius akcióban az elsők közt veszünk részt.

Ehhez képest az ellenzék, amelyik a halálkampányt már többször felhasználta kormányellenes akciói során, most egyre-másra szervezi a szimpátiatüntetéseket Ukrajna mellett. Például az orosz nagykövetség elé.

Normális esetben nem lenne ezzel baj. Ám a mostani helyzetben ez több mint felelőtlenség.

***

A jobb megértés kedvéért:

A közösségi oldalakon meglehetősen sok olyan zárt csoport létezik, amelyet vagy magyarországi ukránok működtetnek, vagy szép számmal vannak jelen ezekben a csoportokban.

Na, de nem is szaporítom tovább a szót, inkább megmutatom, milyen párbeszédek folynak mostanság ezeken az oldalakon!

Ma a következő felhívás került fel az egyik oldalra:

*

*

„Ukránok, ma 13.00kor gyülekezünk a Parlament előtt, követeljük az Oroszország elleni szankciók bevezetését! Ha vannak zászlóik, hozzák magukkal.”

A felhívást egyértelműsítendő, egy másik csoporttag kérdést intézett a tagokhoz:

*

*

“Jó napot, valaki meg tudná mondani, lesz-e a mai nap folyamán megmozdulás a kialakult helyzettel kapcsolatban? Köszönöm!”

Hírdetés

*

És akkor most a megmozdulás „milyenségét” taglaló kommentek közül jöjjön egy sokat mondó párbeszéd:

*

*

Irene: Benzint (ti. Molotov-koktélt – vbt) vigyünk?

Anastasia: Miért ez az agresszió? Békés tüntetés kell, hogy legyen.

Irene: Nincs békés háború.

Tamara (oroszul!): El kell őket taposni!!! Ők tankokkal jöttek és rakétákkal! Nem hallgatjátok a híreket? Már Ivano-Frankovszkot is elérték, és ez már nincs is messze Magyarországtól.

*

***

A fentiek olvasatában szükségtelen ecsetelnem, hogy mi történne akkor, ha az orosz-ukrán háború miatt a budapesti orosz nagykövetség, vagy fél Budapest lángba borulna.

Ezt lehet még azzal fokozni, ha egyes provokátorok célzottan orosz nyelven, Oroszország melletti szimpátiájukat hangsúlyozandó követnének el bármiféle bűncselekményt magyar földön.

Az egyesített ellenzék – talán mondanom sem kell – most éppen a saját politikai haszonszerzésére próbálja kihasználni két testvérnép tragédiáját.

Magyarország Kormányának álláspontja ezzel szemben világos és egyértelmű: sem katonát, sem fegyvert nem küldünk, ellenben minden humanitárius akcióban az elsők között veszünk részt!

Ezt az álláspontunkat körömszakadtunkig kell tartanunk és védenünk!

Ezt a józan álláspontot nem írhatja felül sem a közelgő választás, sem bármilyen más politikai történés!

***

Felkérem tehát az Ukrajna melletti szimpátiatüntetéseket szervező ellenzékiek figyelmét, hogy fokozottan figyeljenek mind a provokátorokra, mind pedig a vérre szomjazó nacionalistákra!

Minden felelősség a tüntetéseket szervezőké!

A tét pedig nem kicsi!

Magyarországnak ki kell maradnia ebből a háborúból!() VBT ()

Kiemelt kép: Origo

The post Ukrán nacionalisták már Molotov-koktéllal „tüntetnének” Budapesten appeared first on VBT.


Forrás:vbt.pestisracok.hu
Tovább a cikkre »