Ukrán katonatanú: Kijev vegyi fegyvereket vetett be saját népe ellen

Ukrán katonatanú: Kijev vegyi fegyvereket vetett be saját népe ellen

Kedves olvasók, a világért se olvassák el ezt a hírt, ugyanis semmiség az egész (főként ha hallgat róla az egyenirányított nyugati sajtó):

az ukrán hadsereg egy volt katonája, Alekszander Medinszki a Nyílt Ukrajna YouTube csatornájára Donald Trumpnak címzett üzenetet töltött fel, és ebben kijelenti, készen áll arra, hogy tanúskodjon: Kijev vegyi fegyvereket vetett be Donbasszban.

Medinszki Trumpot úgy szólítja meg, hogy „megingathatatlan harcosa a mérges anyagok terjedésének és a tömegpusztító vegyi fegyverek használatának”, ami nyilvánvalóan szarkasztikus utalás Trump e téren alkalmazott kettős mércéjére. Mint az legutóbb tapasztalható volt Szíria rakétával történő újabb megtámadása és a brit, ugyancsak bizonyítatlan Szkripál-mérgezés, London által állított orosz szerzőségének bizonyíték nélküli elfogadásában.

Medinszki részt vett az Ukrajna dél-keleti részében folyó harcokban. A videón elmondta, hogy 2015 nyarán a kijevi Különleges Műveleti Erők (KME) egy vegyi laboratóriumot vettek el a Kijev-párti önkéntes Donbassz Zászlóaljtól és Kijevbe vitték, ahol az 2016-ig üzemelt, majd később a KME támaszpontjára vitték.

Medinszki kiemelte, hogy a laboratóriumban dolgozó embereket utasították, fejlesszenek ki vegyi anyagokat az ellenséggel szembeni használatra és azokat később Donbasszban be is vetették.

Hírdetés

„Készen állok arra, hogy tanúskodjam az amerikai bíróságok, az FBI, a Nemzetbiztonsági Hivatal és a CIA előtt arról, hogy a kijevi haderő vegyi fegyvereket használt”,

mondta a szemtanú, hozzátéve, készen áll arra, hogy további részletes információval szolgáljon az amerikai hírszerzési közösség képviselőinek.

Folytatás:

https://magyaridok.hu/kulfold/ukran-katonatanu-kijev-vegyi-fegyvereket-vetett-be-sajat-nepe-ellen-3118951/

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »