Ukrán katonai szakértő: az oroszok “provokációra” készülnek Magyarországon

Ukrán katonai szakértő: az oroszok “provokációra” készülnek Magyarországon

Változhat a háború intenzitása május 9-e után Ukrajnában, emellett „provokációkat” hajthat végre Oroszország Moldova és Magyarország területén – véli Mikola Szunhorovszki, az ukrán Razumkov biztonságpolitikai think-thank katonai programigazgatója, aki az ukrán RBC hírmagazinnak fejtette ki gondolatait.

A Portfólió közlése szerint Szunhorovszki úgy véli, hogy „van rá esély,” hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök általános mozgósítást jelent be május 9-én, de szerinte ez érdemben nem fogja előremozdítani az orosz offenzívát Ukrajnában, hiszen Ukrajna is sokkal jobban felfegyverzett ország most, mint akár február 24-én, az orosz offenzíva kezdetén.

Hírdetés

Szunhorovszki arról is beszélt, hogy „nem kizárt,” hogy „provokációkat” hajtanak végre az oroszok Ukrajnától nyugatra, itt Moldova mellett Magyarországot is megemlítette, mint lehetséges célterület.

Az ukrán szakértő azt nem fejtette ki, hogy pontosan mire gondol „provokáció” alatt vagy hogy miért gondolja azt, hogy Oroszországnak megéri ilyen akciókat végrehajtani egy NATO-tagállamban.

portfolio.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »