Ukrán háború- Pár órával a tűzszünet előtt is véres harcok folynak

Ukrán háború- Pár órával a tűzszünet előtt is véres harcok folynak

Az elmúlt 24 órában 26 ember meghalt és több tucat megsérült Kelet-Ukrajnában a kijevi kormány erők és a területi függetlenségért harcoló csapatok közötti összecsapásokban, közölte Petro Mekhed helyettes ukrán honvédelmi miniszter.

Fotó: Reuters

Ezek a kiújult összecsapások a tűzszünet hatályba lépésének napján is változatlan hevességgel zajlottak, annak ellenére, hogy a  múlt csütörtökön Minszkben, a fehérorosz fővárosban,  Oroszország (Vlagyimir Putyin), Ukrajna (Petro Poroshenko), Franciaország (Francois Hollande) és Németország ( Angela Merkel) vezetői megkötötték a fegyvernyugvási megállapodást.
A megállapodás kiterjed a nehézfegyeverek visszavonására a frontról.

A szombat éjféltől kezdődő időszak alatt fokozódna a felek részéről a határellenőrzés és megkezdődne a fogolycsere.

Hírdetés

A hadviselő felek azzal vádolják egymást, hogy a tűzszünet hatálybalépéséig minél nagyobb területet igyekszenek megszerezni maguknak.
Helyettes ukrán honvédelmi miniszter azt is mondta mondta, hogy a szeparatisták célja, hogy elfoglalják Mariupol és Debalcsevo, településeket és saját kormányzati ellenőrzésük alá vonják.
Eközben a szeparatisták hibáztatják az ukrán csapatokat, hogy megtámadták állásaikat  Lugansk, Donyeck és Gorlovka térségében.

Forrás:Unian, Tass, Reuters

magyartudat.com

No visits yet


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »