Ukrán háború- Oroszországnak minden oka megvan a fegyveres erő alkalmazására

Ukrán háború- Oroszországnak minden oka megvan a fegyveres erő alkalmazására

A jelen körülmények között, s az eddigi történéseket figyelembe véve; az Orosz Hadseregnek minden indoka megvan már arra, – hogy fegyveres erőt alkalmazzon Ukrajnával szemben- mondta Valerij Raskin.
Raskin szerint kifejezetten tragikus események történnek Új Oroszország területén:
“Ha Oroszország valóban olyan nagy mértékben segítette volna katonai szakértőkkel, fegyverekkel és felszereléssel a Donyecki és Luganszki Népköztársaságok önvédelmi milíciáit, – ahogyan azt az amerikai és ukrán média világgá kürtölte, – akkor a kijevi csapatok soha nem foglalták volna el Szlavjanszkot, sem pedig Kramatorszkot!
Valerij Fjedorovics Raskin, az Orosz Kommunista Párt Központi Bizottságának elnökhelyettese, és a Moszkva Városi Pártbizottság első titkára.
Sajnos Oroszország túlságosan is lelkiismeretes a nemzetközi diplomáciai szabályok betartását illetően, -míg mások, mint például az Egyesült Államok, egyáltalán nem azok ezekben a kérdésekben. S nemcsak, hogy nem tartják be, hanem súlyosan meg is sértik az alapvető diplomáciai és nemzetközi normákat” – mondotta július 7-én, Valerij Fjedorovics Raskin, az Orosz Kommunista Párt Központi Bizottságának elnökhelyettese, és a Moszkva Városi Pártbizottság első titkára.
Raskin szerint azonban éppen ezen dolgok figyelembe vételével, – Oroszországnak már régen elegendő indoka gyűlt össze az erő alkalmazására is.
“De, ha Új Oroszország régióit hivatalosan egy másik állam, – Ukrajna részének tekintjük is” – folytatta Raskin. – “akkor elmondhatjuk, hogy ukrán területről, az Ukrán Hadsereg részéről már folyamatosan érik támadások hazánkat, Oroszország területét!
A Donbassz városait bombázó ukrán repülőgépek rendszeresen hajtanak végre berepülő manővereket az Orosz területek fölött!
Ráadásul a határmenti orosz területek rendszeresen elszenvedik az ukrán tüzérség támadásait is. Az ukrán ágyúk lövedékei nem egy esetben Oroszország területén robbantak fel. – Ebben a helyzetben Oroszországnak minden joga megvan ahhoz, hogy megsemmisítse azokat az Ukrajna területéről ágyúzó tüzérségi állásokat, ahonnan az orosz területekre lőnek ki gránátokat. – S ehhez az Orosz hadseregnek át sem kell lépnie az államhatárt” – mondotta Raskin.
Raskin úgy véli, hogy Oroszországnak használnia kell végre a saját tüzérségi rendszereit, aknavetőit az ismétlődő támadások elhárítása érdekében, – mind a földön és a levegőben.
“Mindazon esetekben tehát, amikor beazonosíthatóan Ukrajna területéről, az ukrán fegyveres erők részéről az Oroszországi Föderáció területét tüzérségi támadás éri, – Oroszország minden előzetes értesítés nélkül, megsemmisít minden tüzérségi állást, ahonnan a támadás kiindult.
Az orosz légtér további megsértése esetén pedig az Orosz Hadsereg légvédelmi egységei meg fognak semmisíteni minden berepülő ukrán repülőgépet és helikoptert anélkül, hogy előzetesen figyelmeztetnék őket” – mondotta Raskin, aki az Állami Dumában korábban már beszámolt arról, hogy az Orosz Kommunista Párt kész támogatni az orosz békefenntartó egységek telepítését Ukrajna területére.
Közben Az ukrán fegyveres erők legalább harminc tagja halt meg pénteken, amikor oroszbarát szakadárok rakétákkal lőtték a reguláris erők táborát egy Luhanszk megyei település közelében – jelentette az Interfax-Ukrajna hírügynökség egy magas rangú belügyi illetékesre hivatkozva.
Orosz illetékesek közben bejelentették, hogy a fokozódó harcok miatt bezártak három fontosabb határátkelőt az ukrán-orosz határon.
A támadás a Szverdlovszk közelében felvő Zelenopillja falu körzetében történt a reggeli órákban – közölte Zorjan Skirjak, a miniszter tanácsadója pénteki sajtótájékoztatóján. Az illetékes szerint a halottak száma még nőhet, mert az oroszbarát erők BM-21 Grad rakéta sorozatvetővel támadtak.
A hírügynökségi jelentés szerint Skirjak közölte: a hatóságok rövidesen reagálnak a támadásra.
Dmitro Timcsuk ukrán szakértő, a Katonapolitikai Kutatások Központjának vezetője korábban Facebook-oldalán azt írta, hogy BM-21 Grad sorozatvetővel lőtték a “terrorellenes műveletben” részt vevő erők Zelenopillja közelében lévő táborát. A lövések az orosz határ irányából érkeztek – tette hozzá.
Az UNIAN ukrán hírügynökség a helyszínen tartózkodó egyik katonatiszt feleségétől úgy értesült, hogy Zelenopilljánál még pénteken délután is tartott az összecsapás. A feleség elmondta, hogy férje, a 24. motorizált hadosztály tisztje, aki túlélte a támadást, telefonon hívta fel, és közölte vele, hogy hajnali 4-kor kezdődött a támadás, ötvenen meghaltak és százan megsebesültek, a haditechnika egy része megsemmisült. A donyecki harcosok a lerombolt táborból a sebesültekkel távozó konvojra lőttek, amely végül visszatért a táborba. Az egységgel megszakadt az összeköttetés, sürgős támogatásra és orvosi segítségre szorulnak – mondta el a nő a férje által telefonon közölteket.
A reguláris hadsereg táborai, illetve ellenőrző pontjai elleni rakétatámadások szinte mindennapossá váltak a térségben, és egyre nő a hadsereg vesztesége.
Orosz hírügynökségi jelentések szerint Vaszilik Malajev, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) rosztov-na-donu-i részlegének szóvivője pénteken közölte, a határ közelében dúló harcok miatt még csütörtök este lezártak három fontosabb határállomást.
Az ukrán hatóságok közlése szerint a kormányerők visszafoglaltak a lázadóktól egy határállomást.

Forrás:Orosz Kommunista Párt Sajtóirodája/MTI/Unian, Balrad

Hírdetés

magyartudat.com


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »