Ukrán háború: Katonai javítóüzemet hozott létre a Pentagon Lengyelországban

Ukrán háború: Katonai javítóüzemet hozott létre a Pentagon Lengyelországban

Az amerikai hadsereg egy katonai eszközök javítására szolgáló üzemet hozott létre Lengyelországban, ahol az ukrán hadsereg által használt meghibásodott tüzérségi eszközöket fogják javítani – közölte a PAP lengyel hírügynökség szombaton a The New York Times értesüléseire hivatkozva.

A Lengyelország területén létesített javítóműhely fő feladata a nyugati gyártmányú tarackok csöveinek cseréje lesz, amelyek az intenzív bevetés következtében használódtak el. A New York Times információi szerint a fegyverjavító üzemet eddig titokban tartották. Az Amerikai Hadsereg Európai Parancsnoksága (US EUCOM) az elhasználódott lövegcsövek cseréjét tekinti “prioritásának” tekinti, ezért döntötték a lengyelországi üzem létrehozása mellett.

Hírdetés

Az amerikai lap ezzel összefüggésben emlékeztetett arra, hogy a nyugati országok által Ukrajnába szállított tarackok egy része olyan kaliberű, hogy azok javítása a csatatéren lehetetlen és csakis speciális javítóüzemekben végrehajtható.

Az ukrán katonák minden nap több ezer tüzérségi  lövedéket lőnek ki orosz célpontokra, ami azt is jelenti, hogy a tüzérségi fegyverek, legyenek azok akármilyen modern rendszerek, a több hónapos használaz után elhasználódnak, tönkremennek, vagy a harcok során megsemmisülnek. A The New York Times amerikai és ukrán tisztségviselők beszámolóira hivatkozva azt írta, hogy emiatt több tucat ukrán hadsereg egységet már kellett kivonni a frontvonalról, hogy a szükséges javításokat elvégezhessék.

Teraz.sk nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »