Ukrán elnök: Kijev védelmi kapcsolatainak is változnia kell a Moszkvának nyújtott észak-koreai támogatás tükrében

Ukrán elnök: Kijev védelmi kapcsolatainak is változnia kell a Moszkvának nyújtott észak-koreai támogatás tükrében

Ukrán elnök: Kijev védelmi kapcsolatainak is változnia kell a Moszkvának nyújtott észak-koreai támogatás tükrében Mészáros Richárd2024. 10. 14., h – 09:01

Az Ukrajna és partnerei közötti védelmi kapcsolatoknak is változniuk kell az Oroszországnak nyújtott észak-koreai támogatás tükrében, amely nemcsak fegyverszállítmányokat, de katonák biztosítását is magában foglalja az orosz csapatok számára – jelentette ki vasárnap esti videóüzenetében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

„Látjuk, hogy Oroszország és az olyan rezsimek, mint Észak-Korea közti kapcsolatok egyre szorosabbá válnak” – mondta Zelenszkij. Itt nemcsak fegyverek, hanem emberek átadásáról van szó Észak-Koreából – tette hozzá. 

Hírdetés

„Kézenfekvő, hogy ilyen körülmények között a partnereinkkel fenntartott kapcsolatainknak is fejlődniük kell” – hangoztatta. „A frontnak további támogatásra van szüksége. Több nagy hatótávolságú eszköz biztosításáról beszélünk Ukrajnának és csapataink hathatósabb támogatásáról, ami túlmutat katonai eszközök egyszerű listájánál” – fűzte hozzá. 

Kim Jonghjon dél-koreai védelmi miniszter keddi parlamenti meghallgatásán arról számolt be, hogy a Phenjan és Moszkva közötti katonai együttműködés keretében Észak-Korea feltehetően beveti Ukrajnában reguláris hadseregének egy részét az orosz erők oldalán. 

A Kreml csütörtökön visszautasította a dél-koreai állításokat. Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságírói kérdésre felelve kijelentette, hogy „mindez újabb adag hamis hírnek tűnik”.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »