Ukrajnában is maradt még némi tartás: a rendpártiak rárontottak a köcsögfelvonulás résztvevőire

Több tucat ismeretlen támadt rá a homoszexuálisok jogaiért tüntetőkre Kijevben. A rendpártiak könnygáz- és füstbombákat dobtak a mintegy 300 deviánsra, akik a Dnyeper partján mutogatták magukat. Az Interfax szerint öt rendőr és négy felvonuló sebesült meg.

Több száz rendőr próbált meg kordont képezni az aberráltak és a normalitáspártiak között, miután fenyegetések érkeztek, hogy "szélsőjobboldali" csoportok "támadásra" készülnek. A buzeranciát ellenzők közül néhányan áttörték a kordont, és több tüntetőt azután támadtak meg, hogy szétoszlott a demonstráció. Egy ukrán parlamenti képviselő, Szergej Lescsenko a Twitteren tudatta, hogy 25-30 "huligánt" őrizetbe vettek.

Hírdetés

A szervezők korábban azt közölték, hogy annak ellenére megtartják a felvonulást, hogy a polgármester, Vitalij Klicsko a fenyegetések miatt azt javasolta, töröljék a programot. Az eseményekről tudósító Guardian úgy álnokul fogalmaz, hogy az "egykori szovjet idők lenyomataként" a "melegek" (liberális körök ezen szavunk helytelen használatával próbálják cukrozni a sz@rt – a szerk.) még mindig névtelenségbe burkolóznak Ukrajnában. A "homofóbok" azzal is érvelnek, hogy Ukrajna Nyugat-barát politikai irányváltásával a buziházasság engedélyezése is bekövetkezhet.

(VS nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »