Ukrajnában harcoló orosz katonák is megemlékeztek Hitler születésnapjáról

Ukrajnában harcoló orosz katonák is megemlékeztek Hitler születésnapjáról

Saját Telegram-csatornáján köszöntötte a Führert az orosz nacionalista körökben közismert Jevgenyij Rasszkazov.

Az orosz Wagner-csoporttal kapcsolatban álló, orosz nemzetiszocialistákat is a soraiban tudó zsoldoscsoport, a Rusich egyik tagja, Jevgenyij Rasszkazov saját, közel 70 ezer követővel rendelkező, Govorit TopaZ néven futó Telegram-csatornáján emlékezett meg Hitler születésnapjáról a múlt héten.

Rasszkazov posztjában bajtársként és barátként hivatkozott a Führerre: „Ma van bajtársunk és barátunk születésnapja, aki sokunk számára példaképpé vált” – kezdte bejegyzését Rasszkazov.

„[Hitler] megtanított minket arra, hogy szeressük a hazát, és soha ne féljünk az ellenségtől, bármilyen erős is az. Megtanított minket arra, hogy harcoljunk a földekért, amelyek történelmileg a mi népünkhöz tartoznak” – folytatta.

„Annak ellenére, hogy már régóta nincs velünk, tettei és szavai a szívünkben élnek, és arra ösztönöznek bennünket, hogy legyőzzük az ukrán-bolsevik söpredéket, és megsokszorozzuk Oroszország dicsőségét!” – zárta megemlékezését Rasszkazov.

A bejegyzés mellé a jelenleg Kelet-Ukrajnában tartózkodó zsoldos csatolt egy képet is, amelyen ő és egy másik személy állnak fegyvereikkel egy Kamaz teherautó előtt. A jármű szélvédőjén feltűnik a „88”-as szám és egy Tyr rúna is.

Hírdetés

A Telegram-csatornáján közzétett fényképekből és bejegyzésekből egyértelműen kiderül, hogy Rasszkazov a Rusich zsoldoscsoport tagja.

A Wagner-csoporttal kapcsolatban álló Rusich-ot 2014-ben alapította Szentpéterváron Alekszej Milcsakov és Jan Petrovszkij, és a feltételezések szerint néhány száz zsoldosból áll. A csoport az elmúlt nyolc évben Ukrajnában, Szíriában és afrikai országokban tevékenykedett, és többször vádolták már háborús bűnökkel és emberi jogi visszaélésekkel.

Az egyik alapító, a 30 éves Milcsakov, az orosz hadsereg ejtőernyőseként kapott kiképzést, és 2014-15-ben már megjárta egyszer Ukrajnát. Akkoriban olyan képeket posztolt, amelyeken az látható, amint halott ukrán katonák fülét vágja le, és a szláv nacionalisták által is használt szvasztikát, a kolovratot vési a homlokukba.

Rasszkazov maga is ismert ultranacionalista, mint a néhai Egor Prosvirnyin a Szputynik és Pogrom néven ismert népszerű orosz nacionalista oldal megalkotója és üzemeltetője.

Prosvirnyin számos orosz ultranacionalistához hasonlóan több alkalommal is kritizálta Putyin politikáját, amely után nem meglepő, hogy a Szputynik és Pogrom tartalmai felkeltették az orosz ügyészség figyelmét. Később több tucat másik nacionalista oldallal együtt blokkolták a honlap elérését egész Oroszországban. Az ügyészek indoklásában az állt, hogy Prosvirnyin honlapja „nacionalista és vallási gyűlöletre uszító eszméket” terjesztett, „veszélyeztette a közbiztonságot” és „szélsőségességre uszított”. Prosvirnyin azonban már nem láthatja barátja Ukrajnából posztolt képeit, mivel pár hónapja „kiesett” moszkvai lakásának ablakán.

Rasszkazov aktív közösségi média használó, aki a harc mellett időt szakít, hogy posztoljon például arról is, miként látták harcostársaival vendégül táborukban a nyíltan nemzetiszocialista Russzkij Sztyag zenekar tagjait.

Rasszkazov megemlékezése Hitler szülinapjáról, akármennyire is meglepő a „nácitalanítási” hadjárat fényében, nem számít egyedülállónak: Totenkopf-felvarróban „nácitalanította” Ukrajnát az orosz főhadnagy


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »