Ukrajnában engedélyezhetik a kettős állampolgárságot és változások : március 1-i hírösszefoglaló

Ukrajnában engedélyezhetik a kettős állampolgárságot és változások : március 1-i hírösszefoglaló

Ukrajnában engedélyezhetik a kettős állampolgárságot; Változások márciusban Ukrajnában; Ukrajnában megjelenik a „bíróság a mobiltelefonban”; Az ukrán borscsleves bekerült a világ 20 legfinomabb fogásainak listájára; Lengyelországban őrizetbe vettek két ukrán diplomatát csempészet miatt. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. március 1-jén.

A Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egyeztetett a kettős állampolgárság legalizálásának kérdésében. „Civilizált országok felé haladunk, amelyek megengedik a kettős állampolgárságot, de bizonyos kihívások állnak hazánk előtt”- mondta Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára, akit a Podrobnosztyi.ua hírportál idéz.

Ukrajnában a tavasz első hónapja számos újítást hoz. A legfontosabb események 2021 márciusában a lakosság koronavírus elleni védőoltása, valamint a nyugdíjak indexálása lesz.

Hírdetés

Volodimir Zelenszkij elnök az Ukrajna 30 fórumon elmondta, hogy a hatóságok számára kihívást jelent a visszaélések kiküszöbölése és a bírák átláthatóságának biztosítása. Az informatikai megoldás hatékony lépés lehet.

A világ legfinomabb első fogásai közzé bekerült az ukrán borscsleves, amelyet a szerzők a 3. helyre tettek. A hagyományos orosz konyha egyik levese – sem a scsí, sem rasszolnyik, sem okroska – nem került be a CNN listájára.

Lengyelország határán őrizetbe vették az ukrán nagykövetség két alkalmazottját, miközben megpróbáltak cigarettát átvinni a határon. Őket a határon vették őrizetbe, miközben szolgálati autóval nagy mennyiségű valutát, aranyat és csempészett cigarettát próbáltak Ukrajnából Lengyelországba vinni.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »