Ukrajna védvonalat épít az északi határán

Ukrajna védvonalat épít az északi határán

Ukrajna északi katonai körzetében megjelentek az úgynevezett sárkányfogak, a gúla alakú betonoszlopok, amelyek a tankokat és páncélosokat hivatottak feltartóztatni a védvonalak mentén. Ugyanilyen műszaki akadály nehezítette az ukránok dolgát a nyári ellentámadás során.

Az Ukrajinszka Pravda cikkéből kitűnik, hogy a három sorban elhelyezett sárkányfogak csak egy részét képezik a többszintű védvonalnak, aminek kiépítésén az ukránok dolgoznak. A betonoszlopok jellemzően a védvonalak első, úgynevezett biztonsági-védelmi övezetének tartozékai.

Hírdetés

Napokkal ezelőtti sajtóértesülések szerint Ukrajna teljesen stratégiát vált és jelenleg a védekezésre rendezkedik be front keleti és északi szakaszán, de még a Fehéroroszországgal közös határánál is. A védvonalak kiépítése sárkányfogakból, szögesdrót-akadályból, tankcsapdákból, lövészárokrendszerekből, a légvédelem megerősítéséből és bizonyos területek elaknásításából áll, nyilván gépesített egységeket helyeznek el a védvonalakon, amelyek az esetlegesen betörő ellenséges erőkkel felvehetik a harcot.

Egyúttal megerődítik a védvonalakon lévő városokat, kulcsfontosságú településeket, és védelmi állásokat hoznak létre. Az északi körzetben állítólag már több mint száz erődített állást alakíttak ki és továbbiakat hoznak még létre az odavezényelt egységekből.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »