Ukrajna támogatása lesz Biden lengyelországi látogatásának fő témája

Ukrajna támogatása lesz Biden lengyelországi látogatásának fő témája Mészáros Richárd2023. 02. 01., sze – 10:57

Ukrajna támogatása lesz Joe Biden amerikai elnök lengyelországi látogatásának fő témája – közölte szerdán Piotr Wawrzyk lengyel külügyminiszter-helyettes.

A diplomata annak kapcsán nyilatkozott a PAP hírügynökségnek, hogy Biden hétfőn, a lengyel közszolgálati rádió washingtoni tudósítójának kérdésére válaszolva megerősítette, hogy Lengyelországba látogat. Azt nem közölte, hogy erre mikor kerül sor.

Hírdetés

A lengyelországi látogatásnak már maga a ténye jelzi, hogy Lengyelország az Egyesült Államok legfontosabb szövetségese Ukrajna támogatásában – vélekedett Wawrzyk. Közölte: a tárgyalások fő témája elsősorban éppen Ukrajna támogatása, valamint az ezzel összefüggő lengyel-amerikai kapcsolatok lesznek.

Marcin Przydacz, a lengyel elnöki hivatal külügyi irodájának főnöke a Polsat News lengyel kereskedelmi hírtelevíziónak nyilatkozva a héten esedékes washingtoni tárgyalásairól szólva kiemelte: az, hogy Biden „nyilvánosan és egyértelműen” jelezte lengyelországi látogatásának szándékát, jól mutatja, hogy „Lengyelország fontos hely a térképen”.

Biden először tavaly márciusban, egy hónappal Ukrajna megtámadása után látogatott Lengyelországba.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »