Ukrajna szankciókkal sújt több mint száz orosz művészt és közéleti személyiséget

Ukrajna szankciókkal sújt több mint száz orosz művészt és közéleti személyiséget

Ukrajna szankciókkal sújt több mint száz orosz művészt és közéleti személyiséget Mészáros Richárd2023. 01. 08., v – 09:23

Ukrajna szankciós listára helyezett több mint száz – túlnyomó többségében – orosz művészt és más közéleti személyiséget, köztük az opera, a filmművészet és a popzene néhány kiemelkedő alakját – derült ki az ukrán elnöki hivatal által szombaton közzétett rendeletből.

Hírdetés

A listán szerepel a Bécsben élő, 2006 óta osztrák állampolgársággal is rendelkező Anna Nyetrebko világhírű operaénekes, akit korábban amiatt ért bírálat, hogy túlságosan közel áll a Kremlhez, és hogy nem eléggé kritikus Vlagyimir Putyin orosz elnökkel szemben. Szankciókkal sújtják továbbá Filipp Kirkorov bolgár-orosz popénekes-zeneszerzőt, Nyikita Mihalkov Oscar-díjas orosz filmrendezőt, Alekszandr Dugin orosz filozófust és közéleti szereplőt, valamint Marita Szimonjant, az orosz állami televízió vezetőjét is.

Összesen 119 személy – köztük három ukrán állampolgár – nem léphet be Ukrajna területére a rendelet értelmében, ukrajnai vagyonukat pedig befagyasztják.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »