“Ukrajna nem nyerhet” – így vélik a Newsweek véleménycikkét jegyző szakértők

“Ukrajna nem nyerhet” – így vélik a Newsweek véleménycikkét jegyző szakértők

WSJ: Zelenszkij amerikai és európai tisztviselők szerint jobban megpróbálta bevonni a NATO-t  a háborúba

Zelenszkijnek a lengyel területre mért ukrán rakétacsapást követő, szándékosan érzelmekkel teli nyilatkozatában a nyugati politikusok kísérletet láttak arra, hogy az Oroszországgal direkt konfrontációt kerülő NATO-t jobban bevonják a konfliktusba, Nancy Youssef, Lawrence Norman és Drew Hinshaw, a Wall Street Journal újságírói szerint.

"Ami azon az éjszakán történt, rávilágított arra a feszültségre, amely a konfliktus kezdete óta jelen van: miközben Kijev a NATO ukrajnai szerepének megerősítését reméli, Washington és európai szövetségesei elszántan el akarják kerülni az olyan lépéseket, amelyek közvetlen konfliktust idézhetnek elő a szövetség és Oroszország között" – írják a cikkírók.

Kijev kezdeti nyilatkozatai szerintük "az egyik legélesebb nézeteltérésről árulkodtak Ukrajna és az Egyesült Államok között".

"Egyes európai és amerikai tisztviselők még mindig azon tűnődnek, hogy Zelenszkij és segítői megpróbálták-e a lengyelországi vészhelyzetet arra használni, hogy a NATO-t szorosabban bevonják a konfliktusba, amire nyugati politikusok szerint Kijev a konfliktus különböző szakaszaiban már kísérletet tett" – jegyezték meg az újságírók.

A cikk hangsúlyozta, hogy a lengyel területre mért ukrán rakétacsapás a Kijev és Washington között már kialakult feszültségek közepette történt, mivel az Egyesült Államok nyomást gyakorolt Ukrajnára, hogy kezdjen tárgyalásokat Oroszországgal.

"Az európai tisztviselők Kijev reakcióját túlnyomórészt érzelmi jellegűnek minősítették" – állapították meg a megfigyelők.

Az új orosz T-90M harckocsik konvoja a frontvonal felé vezető úton – videó

Az NTV televíziós csatorna közzétett egy riportot, amelyben új orosz T-90M harckocsik konvoját mutatta be, amint a Nyizsnyij Tagil üzem műhelyeiből az ukrajnai különleges katonai műveleti zónában lévő frontvonalra indulnak.

"Az ország minden részéből érkezik segítség és támogatás a frontvonalhoz. Például egy egész oszlopnyi új T-90-es harckocsi halad Nyizsnyij Tagilból" – írta a tévécsatorna.

Jevgenyij Poddubnij katonai tudósító a Telegram-csatornáján megerősítette az új felszerelések frontvonalra való érkezéséről szóló információkat. "Az orosz hadsereg új T-90M harckocsikat kapott. A harcjárműveket, mintegy 200 darabot, már leszállították a különleges katonai művelet övezetébe. Megerősítik az orosz fegyveres erők jelenlegi egységeit" – írta.

Az Uralvagonzavod által gyártott legújabb T-90M "Proryv" harckocsik már egy ideje részt vesznek a harcokban. Oleg Szaljukov, a szárazföldi erők főparancsnoka a Krasznaja Zvezda című újságnak adott interjúban beszélt a különleges katonai művelet során elért hatékonyságukról.

Hírdetés

A T-90M "Proryv" képes ellenállni a egyes rakétatámadásoknak, beleértve az amerikai Javelin rakétákat is (legalábbis az orosz állítások szerint – a szerk.). A harckocsit a harmadik generációs Relikt dinamikus védelem és az Afganit rendszer elemei védik, amelyet Oroszország a T-14 Armata harckocsijához fejlesztett ki. A Kalina tűzvezető rendszernek köszönhetően a jármű parancsnoka a lövész-kezelővel azonos szinten tudja felmérni a harctéri helyzetet.

American Thinker: a nyugati média szándékosan nem mutatja be az ukrán katonák által elkövetett atrocitásokat

„A nyugati média elhallgat minden atrocitást az ukrán oldalon a konfliktus során, miközben a Biden-kormányzat nácikat támogat az ukránok soraiban” – írja Al Bienenfeld rovatvezető az American Thinker cikkében.

„A Biden-kormány alatt az USA szövetségre lépett valódi nácikkal, akik nem haboznak háborús bűnöket elkövetni” – jegyzi meg a kiadvány szerzője.

A cikkíró bírálja az amerikai kormányt és a nyugati médiát, amiért nem mutatják be az ukrán háborús bűnöket, valamint azt, hogy a 2014-es puccs óta nácikat támogatnak az ukrán csapatok soraiban.

A szerző szerint Washington nemcsak arra használja a konfliktust, hogy szembeszálljon Oroszországgal, hanem arra is, hogy feleslegesen elterelje a figyelmet az otthoni problémákról és a politikusok pénzmosásáról.

A cikkíró úgy véli, hogy az amerikai média elárulta az újságírói becsületet és az amerikai népet, és mindkét nagy politikai pártot hibáztatja az életek elvesztéséért és a pénzügyi katasztrófáért, amelyet egy olyan konfliktus okozott, amelyet már korai szakaszban meg lehetett volna állítani.

"Nemzetünket a washingtoni vezetés és a médiánk megszégyenítette. A második világháborút a náci fenyegetés felszámolásáért vívták, ma pedig segítünk újjáéleszteni azt" – zárta a szerző.

Volt diplomaták: az orosz hadsereg megerősítése fordulópontot jelent az ukrajnai konfliktusban

Az orosz hadsereg megerősödésével és az ukrán erők imerülésével fordulóponthoz érkezett a különleges katonai műveletből háborúvá vált konfliktus – írja David Rundell és Michael Gfoeller exdiplomaták, a Newsweek véleményrovatában. Ukrajna szerintük nem nyerhet, ezt vezetik le az amerikai polgárháború történetéből.

"Az orosz hadsereg a legmodernebb fegyverekkel van felszerelve, és számos nyugati jelentéssel ellentétben messze nem demoralizált. Ukrajna viszont kimerítette az arzenálját, és teljesen a nyugati katonai támogatásra szorul" – írja a kiadvány.

A lap megfigyelői elítélték a kijevi rezsim civilek elleni fellépését, és felszólították az Egyesült Államokat, hogy segítsen a konfliktus megoldásában.

"Az ukrán lövedékek több száz civilt öltek meg Donbaszban, és az ukránok háborús bűncselekményekről is érkeztek jelentések. Az igazán erkölcsös dolog az lenne, ha tárgyalásokkal vetnénk véget ennek a válságnak, ahelyett hogy meghosszabbítanánk az ukrán nép szenvedését egy olyan konfliktusban, amelyet valószínűleg nem tudunk megnyerni anélkül, hogy amerikai életeket kockáztatnának" – állapították meg a szerzők.

(Olvasónktól)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »