Ukrajna napi 100–200 katonát veszít

Ukrajna napi 100–200  katonát veszít

Mikhajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója a BBC-nek elmondta, hogy napi 100–200 katonájuk hal meg a háború miatt.

Podoljak hozzátette, veszteségeik miatt több száz nyugati tüzérségi rendszerre lenne szükségük, hogy kiegyenlítsék az esélyeket Oroszországgal szemben a donbaszi régióban. Arról is beszélt, hogy Kijev nem folytatja a béketárgyalásokat Moszkvával, jelenleg az ukrán csapatokat folyamatosan bombázzák, és Oroszország megpróbálja elfoglalni Donbasz egészét. 

Hírdetés

„Az orosz erők lényegében mindent dobtak már a fronton a nukleáris fegyverek kivételével” – mondta Podoljak, majd megismételte Ukrajna kérelmét a további nyugati fegyverekre, mivel szerinte „az egyenlőség teljes hiánya” az ukrán veszteségek oka. 

„A tüzérségi igényeink nem valamiféle szeszély… hanem objektív szükséglet, ha a harctéri helyzetet nézzük” – mondta, hozzátéve, hogy Ukrajnának 150-300 rakétaindító rendszerre van szüksége, hogy felvegye a versenyt Oroszországgal – sokkal többre, mint amennyit eddig kapott.

(bbc)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »