„Ukrajna megnyeri a háborút, és punktum!”

„Ukrajna megnyeri a háborút, és punktum!”

A nyugati fősodrú médiának és Zelenszkijnek igaza volt Zelenszkijjel kapcsolatban: ő szó szerint Winston Churchill reinkarnációja, skót viszki helyett kolumbiai kokain által befolyásolt tudatállapotban.

A címben szereplő szentenciát a mértékadó, tényszerű és abszolút kiegyensúlyozott információs gyakorlatáról ismert (l. búr háború, első és második világháború, vietnámi háború, iraki háború, afganisztáni háború, szíriai háború és általában minden háború) brit média egyik legtekintélyesebb propagandaorgánuma, a kétszáz éves múltra visszatekintő, jelenleg szélsőbaloldali-antifasiszta irányultságú The Guardian közli szerkesztőségi cikkében, tehát semmi okunk a kételkedésre. (Editorial: The Guardian view on Putin’s nuclear threats: Russia is losing in Ukraine, theguardian.com, 2022.04.29.)

Alig egy héttel korábban a lap egyik vezető külpolitikai kommentátora még azzal a „szörnyű igazsággal” riogatott, hogy „Putyin nyerhet Ukrajnában”. (The awful truth is dawning: Putin may win in Ukraine. The result would be catastrophe, theguardian.com, 2022.04.24.)

Miközben azonban Ukrajna úgy győz virtuálisan, hogy ingyen kap fegyvert más országoktól, a reális háború frontján kisebb problémákkal kell szembesülnie. Volodimir Zelenszkij legfőbb tanácsadója, Olekszij Aresztovics nagyon sajnálatos módon bejelentette, hogy az ukránoknak fel kell készülniük a vereségre a Donbaszban. A jó hír viszont az, hogy az ukrán erők bravúros győzelmeket aratnak ott, ahol nincsenek orosz erők. Az is lehet, hogy Azovsztalból végül kitör az Azov regiment, és elkezdi tényleg keményen szétrúgni az oroszok hátsóját.

Aresztovics mindenkit biztosított arról, hogy Ukrajna katonai és politikai vezetése megérti a helyzetet, és minden szükséges intézkedést megtesz az orosz ellenség szétzúzása és írmagjának kiirtása érdekében. „Szeretném elmondani azonban, hogy a következő egy-két hét egyenetlen lesz. Lesznek majd jelentések arról, hogy győzelmet aratunk, ellentámadunk és visszavágunk bizonyos területeken. Felszabadítjuk földünket az ellenségtől. Ugyanakkor lesznek olyan információk is, hogy a front egyes részein, különösen keleten, bonyolult a helyzet. Erre érzelmileg, szervezetileg és tudatosan fel kell készülni.”

Aresztovics szerint tehát az ukránok készüljenek fel érzelmileg arra, hogy az orosz katonai erők elfoglalják az ország azon részét, amelyre igényt formáltak, és továbbra is megtartják azon részeket, amelyekre a megszállás előtt nem formáltak igényt. Ez sajnálatos helyzet. Szerencsére az ukránoknak van elég pénzük, hogy elég ragasztót vegyenek, hogy érzelmileg felkészüljenek szó szerint bármire. A legtöbben valószínűleg még csak nem is szippantották be ezt a jó ragasztót, de az ukrajnai demokráciaháború frontvonaláról kapott jelentések alapján ez a jó ragasztó olyan jó, hogy az „élvezete” elviselhetővé tesz lényegében mindent.

Hírdetés

Szintén Aresztovics szerint – megint csak az ukrán elnök első számú tanácsadója – az ukránoknak nincs eszük, ezért olyan könnyen befolyásolhatók a bravúros győzelmükről szóló tényszerű információkkal. Egy korábban felvett és a Twitteren látható videón arról értekezik, hogy az USA miért választotta Ukrajnát eszköznek Oroszország és Európa ellen: „Mi egy elcseszett ország vagyunk, elcseszett kollektív tudattalansággal. Az átlagos ukrán az információs háború ideális áldozata. Agya helyett idealista gáz van.”

Mindeközben egy ukrán srác Kijev Hosztomel területéről megosztott egy videót, amely azt mutatja, amint egy emberi combcsontot talált némi megpörkölődött húscafattal az egyik kilőtt tankban, és mivel azt hitte, hogy orosz tankról van szó, „élete egyik legjobb napján” hazavitte a trófeát, üstben megfőzte, roston megsütötte, majd ímmel-ámmal ugyan, de megrágcsálta, a maradékot pedig a macskájának adta. Az Európai Unió eme jövendő díszpéldánya kijelentette, hogy szerinte nem tett semmi rosszat, mert nem egy emberi lényt kóstolt meg, hanem csak egy szörnyeteget, és büszkeséggel tölti el, hogy ebben a háborúban (vélhetően) ő az első, aki megkóstolt egy orosz katonát.

Fanyalgó ünneprontók azonban utóbb felvilágosították, hogy az ominózus tank egy ukrán T–64-es volt, vagyis valószínűleg az egyik nemzettársából falatozott. Váljék egészségére!

Ha valaki esetleg nem tudná, Ukrajna népe nem egyszerűen csak egy erős szabályokon alapuló, értékalapú demokráciát működtet, Ukrajna népe minden tekintetben sokkal jobb, mint az orosz nép. Láttuk már, és más mértékadó nyugati orgánumok mellett a The Guardian is megírta, hogy az ukránok milyen bravúrosan győznek az ország azon részein, amelyeket az oroszok már elhagytak, mert eleve nem is tartottak rájuk igényt. Az ukránok úgy nyerték meg a kijevi csatát, mintha egy használt tubus ragasztót dobtak volna egy utcát söprögető nagymamához. Semmiség volt számukra a kijevi csata megnyerése, már csak azért is, mert nem is kellett szembeszállniuk az orosz hadsereggel. Az orosz csótányszörny orkok megérezték az ukrán emberekből kiáradó erős pszichés rezgéseket Kijevben, és gyáván elmenekültek, hogy elfoglalják az Oroszország által követelt területet és az ország néhány más részét. Kijev, Csernyihiv, Szumi – az ukránok mindenhol bravúrosan győznek. Képzeljük el, hogy egy focicsapat vagyunk, döntetlenre áll a meccs, ami az erőviszonyok alapján felér egy győzelemmel számunkra, majd a másik csapat a mérkőzés utolsó percében 11-eshez jut, és belövi. Nos, ilyen érzés elveszíteni a Donbaszt, miután megnyertük a kijevi csatát, a csernyihivi csatát és a szumi csatát.

A kijevi csatát ma a hadtörténelem egyik legnagyobb győzelmeként tartják számon. Ha ennek a háborúnak vége lesz, Ukrajna népe mindent megnyert, kivéve a Donbaszt és néhány más régiót, és talán alá kell majd írniuk valamiféle semlegességi paktumot, amelyben beleegyeznek, hogy nem csatlakoznak a NATO-hoz. Heteken belül teljes lesz ez a megdöbbentő ukrán győzelem. A Donbasz és néhány más terület elvesztése és a semlegességi paktum aláírásának elfogadása elhalványul a kijevi csata megnyerése mellett.

A nyugati fősodrú médiának és Zelenszkijnek igaza volt Zelenszkijjel kapcsolatban: ő szó szerint Winston Churchill reinkarnációja, skót viszki helyett kolumbiai kokain által befolyásolt tudatállapotban, Henry Pool márkájú öltöny helyett pedig katonai terepruhában, amikor éppen nem fekete lasztexnaciban és tűsarkú cipőben feszít Beyoncé-stílusú táncot lejtve, vagy Ádám-kosztümben gitározik, vagy frakkban és letolt gatyával klimpíroz egy zongorán, nagyérdemű ukrán publikuma kulturált szórakoztatása végett.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »