Ukrajna feladja Mariupolt?

Ukrajna feladja Mariupolt?

Mariupol elhagyására kaptak parancsot a Jobb szektor önkéntesei.

Az úgynevezett “M” körzet parancsnoka utasította a Mariupol környéki jobbszektorosokat a terület elhagyására- írja az Unianra hivatkozva a South Front Hu Facebook-oldal.

Hírdetés

Andrij Cserveny szakaszparancsnok nyilatkozata szerint április 1-ig el kell hagyniuk a körzetet – olvasható a 0629 nevű mariupoli weboldalon. A parancsnak eleget teszünk, de kértük a mariupoli lakosságot, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy maradhassunk és megvédjük őket – mondta a Jobb szektor egyik vezetője.

Egy másik jobbszektoros szakaszvezető, Artem Lucak szerint Cserveny ultimátumot kapott, vagy elhagyja a helyszínt vagy beolvasztják az állami hadseregbe őket. “Mi sokkal hatékonyabbak vagyunk, mint az ukrán haderő. Olyan dolgokat teszünk amit ők nem tehetnek meg” – mondta Artem Lucak szakaszvezető.

Az ukrán hadsereg mariupoli körzetének parancsnoka, Oleg Szussinszkij szerint, ha a jobbszektorosok háborúsdid akarnak játszani, akkor írjanak egy kérvényt és lépjenek be az ukrán fegyveres erőkhöz, mert így civilként nem szabad harcolni.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »