Ukrajna elkobzott 65, orosz légitársaság által üzemeltetett utasszállító gépet

A Krím Autonóm Köztársaság ukrán ügyészsége (ARC) szerint a bíróság eleget tett 65 gép lefoglalására irányuló indítványának, amelyek a tiltás ellenére repüléseket hajtottak végre az oroszok által “megszállt” Krímbe.

Büntetőügy

A jogalkalmazók büntetőeljárást folytatnak a nemzetközi légitársaság tisztviselői által az “ideiglenesen megszállt területre” történő belépéshez és az onnan való kilépéshez kapcsolódó nemzetközi repülőjáratok szabályainak és eljárásainak megsértésének tényeiről (332-1. Cikk 2. része) , Ukrajna Büntető Törvénykönyvének 334. cikke és 111. cikkének első része).

Ukrajna 2014 márciusában lezárta a “megszállt” Krím fölötti légteret, mivel képtelen volt biztosítani és felügyelni a repülés biztonságát.

“Ennek ellenére megállapítást nyert, hogy mintegy 40 orosz légitársaság szállít rendszeres utasszállítást a megszállt félszigetre, megsértve a nemzetközi repülési szabályokat és az ukrán jogszabályokat” – közölte az ügyészség a Telegramon szeptember 9-én.

Ezzel kapcsolatban az ARC ügyészsége az ukrán SBU biztonsági szolgálatának a Krím-félszigeten az ARC főigazgatóságával együtt pert indított egyes orosz légitársaságok gépeinek lefoglalása érdekében, amelyek megsértették a be- és kilépés rendjét a félszigetről vagy oda. valamint a nemzetközi járatok szabályait.

Hírdetés

Oroszország 2014 márciusában annektálta Ukrajna Krímét, miután csapatai elfoglalták a félszigetet. Illegális népszavazást tartottak a krímiek számára, hogy döntsenek az orosz csatlakozásról. A tényleges krími hatóságok arról számoltak be, hogy állítólag a krími lakosság 96,77% -a szavazott Oroszországhoz való csatlakozásra.

2014 március 18-án a Kremlben aláírták az úgynevezett megállapodást Krím és Szevasztopol város Oroszországhoz történő csatlakozásáról.
A Nyugat nem ismerte el az annektálást, válaszul Oroszország elleni szankciókat vezetett be.
Ukrajna parlamentje megszavazta, hogy 2014. február 20-át jelöljék meg a Krím ideiglenes megszállásának kezdetének hivatalos dátumaként.

Forrás: Csikós Sándor

Magyar Tudat

The post Ukrajna elkobzott 65, orosz légitársaság által üzemeltetett utasszállító gépet appeared first on Magyar Tudat Nemzeti Hírportál.

Related posts:Ukrajnai zavargások – Belügyi csapatokat vezényeltek a Krímből Kijevbe   Belügyi csapatokat vezényeltek Krímből Kijevbe a rend fenntartása érdekében…Ukrajna- általános mozgósítás és első fokú harckészültség Az ideiglenes ukrán kormány kihirdette az általános mozgósítást, miután Oroszország …Felfüggesztette Oroszország szavazati jogát az Európa Tanács Az orosz európa tanácsi képviselőcsoport vezetője, a Vlagyimir Putyin Egységes…


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »