Ukrajna az általa kért fegyverek csak 10%-át kapta meg

Ukrajna az általa kért fegyverek csak 10%-át kapta meg

Az ukrán védelmi minisztérium szerint Ukrajna nemzetközi partnereinek fel kell gyorsítani a tempót, mivel a kért fegyverek csak 10%-át kapta meg a partnerektől.

Az Ukrainski Novini Hanna Maljar, az ukrán védelmi minisztérium helyettes vezetőjére hivatkozva közölte, hogy Ukrajna nemzetközi partnereinek fel kell gyorsítani a tempót és növelni kell a katonai utánpótlás mennyiségét,

hogy az Ukrán Fegyveres Erők elegendő fegyverrel rendelkezzenek az orosz megszálló erők elleni egyenlő fellépéshez.

Hírdetés

Elmondása szerint most Ukrajna minden erejét és hatalmát beveti, hogy ellenálljon Oroszországnak. De meg kell érteni, hogy az agresszor ország lehetősége fegyverzet és személyi állomány tekintetében jelentősen nagyobb.

„Bármilyen erőfeszítéseket tesz is Ukrajna, bármennyire is profi a hadseregünk, nem fogjuk tudni megnyerni ezt a háborút a nyugati partnerek segítsége nélkül” – mondta Maljar.

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az ország annak a körülbelül 10%-ával rendelkezik, amit Ukrajna kért a nemzetközi partnerektől.

Azt is megjegyezte, hogy az ukrán fegyveres erők körülbelül 6000 tüzérségi lövedéket használnak el naponta, míg az oroszok tízszer többet használnak el ágyúzásra.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »