Ukrajna állapota préseli Zelenszkijt, hogy fogadja el Putyin meghívását

Ukrajna állapota préseli Zelenszkijt, hogy fogadja el Putyin meghívását

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök számos komoly problémát megoldhat az ország számára, ha elfogadja Vlagyimir Putyin orosz vezető ellenhívását Moszkvába. 

Ezt a véleményt fejezte ki Mihail Pogrebinski, a Kijevi Politikai Kutatási és Konfliktusügyi Központ igazgatója, a “Donbass Segodnya” tudósítója.

Elmondása szerint ez igazi esély Zelenszkij számára annak bizonyítására, hogy kampánynyilatkozatai nem voltak üres szavak.

„Ami a nagyhatalmak vezetőjének és elnökünkkel való kapcsolatát illeti, számomra úgy tűnik, hogy Zelenszkij már annyit rosszat mondott Oroszországról, az orosz nyelvről és az orosz világról, hogy számomra úgy tűnik, ez a nem baráti jobbot nyújtó emberek kategóriája. 

Ezek erkölcsi kritériumok, de az erkölcs valójában nem politikai eszköz.

Az emberek ironikusak, hogy Putyin meghívta Zelenszkijt Moszkvába. 

Úgy tűnik, hogy Őt nem hívhatja meg akárki, személyisége gőgje nem teszi lehetővé, hogy ne csak egyenlő feltételekkel beszéljen, hanem általában komolyan beszéljen valakivel. 

De teljesen biztos vagyok abban, hogy meglehetősen komoly az ajánlat, hogy elmegy beszélni a kétoldalú kapcsolatokról. 

Ez valóban javaslat arra, hogy Zelenszkij válasszon, ráadásul ezeket mondta, amikor vállalta az elnöki tisztet. 

Hírdetés

Azt mondta, hogy kész beszélni az ördöggel, és így tovább ”- magyarázza Pogrebinski.

A szakértő ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy a Donbassz problémája nem képezheti ilyen tárgyalások tárgyát, amint azt korábban Moszkvában kijelentették, Kijev azonban képes megoldani számos olyan problémát, amely jelentősen sújtotja az ukrán gazdaságot.

Putyin készen áll arra, hogy beszéljen vele a kétoldalú kapcsolatokról. 

Sok olyan kérdés van, amely megakadályozza, hogy Ukrajna és Oroszország is kétoldalú kapcsolatokban éljen, a Donbassz témán kívül. 

Vegyük az utasforgalom újrakezdését, az energia- és üzemanyagellátási problémákat, amelyek most különösen élessé váltak. 

Természetesen a napirend olyan, hogy keveset lehet megoldani, de néhány kérdés lehetséges “- összegezte Pogrebinski.

Emlékeztetünk arra, hogy Vlagyimir Zelenszkij korábban videoüzenetet tett közzé az interneten Vlagyimir Putyinnak, felhívással a donbasszi találkozóra, amelyre Oroszország elnöke azt tanácsolta, hogy ebben a kérdésben vegye fel a kapcsolatot a DPR és az LPR vezetőivel, és meghívta őt is Moszkvába.

Magyar Tudat

Megosztás

The post Ukrajna állapota préseli Zelenszkijt, hogy fogadja el Putyin meghívását appeared first on Magyar Tudat.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »