Ukrajna- A jogtalanul szerzett vagyon elkobzásával töltenék fel a büdzsét

Ukrajna- A jogtalanul szerzett vagyon elkobzásával töltenék fel a büdzsét

Az ukrán főügyészi hivatalban megvitatták annak lehetőségét, hogy magánvagyon elkobzása révén segítsék az állami büdzsé feltöltését.

A portál a hivatal sajtószolgálatára hivatkozva tudatja, milyen témáról folytatott tanácskozást Irina Venediktova, Ukrajna főügyésze a rendvédelmi szervek vezetőivel.

AZ ESZMECSERÉN AZT PRÓBÁLTÁK ELDÖNTENI, MILYEN ESZKÖZÖKKEL LEHET MEGÁLLAPÍTANI A SZERZETT VAGYONOK JOGTALANSÁGÁT ÉS AZ ILYENEK ELKOBZÁSÁT AZ ÁLLAM JAVÁRA.

Mint megállapítást nyert a vagyonelkobzás intézményét már másfél éve elfogadták, ám a gyakorlati alkalmazása még várat magára.

Az ilyen elkobzási procedúra jogi előnye, hogy az nem függ a bírósági ítéletektől.

Az alapját a meglévő vagyon és a törvényes jövedelem közötti különbözet képezi.

Hírdetés

Csak azok a jogtalanul szerzett vagyonok jöhetnek szóba az állam javára történő elkobzásban, amelyek a törvény 2019 november 28-iki hatályba lépését követően keletkeztek, mondta a főügyész.

Az ilyen jogtalan vagyonok kiszűrése a bűnügyi nyomozók és valamennyi törvény által felhatalmazott szerv hatáskörébe tartozik.

A jogszabály hatályba lépése óta azonban csak két parlamenti képviselő ellen született feljelentés 8,2 millió hrivnya összegű jogtalan vagyonszerzés miatt, olvasható itt.

Venediktova szerint azonban ezres nagyságúra tehető az ilyen feltáratlan esetek száma.

Magyar Tudat

Megosztás

The post Ukrajna- A jogtalanul szerzett vagyon elkobzásával töltenék fel a büdzsét appeared first on Magyar Tudat.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »