Újszülött lánygyermekek megcsonkításáról adott ki fatvát az Iszlám Állam egy kurd politikus szerint

Újszülött lánygyermekek megcsonkításáról adott ki fatvát az Iszlám Állam egy kurd politikus szerint

Fatvát adott ki az Barbár Állam, amiben azt rendeli el: minden kislányt, amint megszületik a kórházban, körül kell metélni, magyarán el kell távolítani a csiklójának egy részét.

A fatváról egy jól értesült kurd politikus adott hírt, akinek jó föld alatti kapcsolatai vannak Moszulban. Az iraki nagyváros 2014 augusztusa óta van az Iszlám Állam befolyása alatt, és korábban ő is ott politizált a Kurdisztáni Hazafias Szövetség színeiben. Információi szerint az ISIS nyomást gyakorol az anyákra, hogy újszülöttjeiket még a kórházban metéltessék körül. Aki ezt megtagadja, az pénzbüntetéssel és testi fenyítéssel számolhat.

Hírdetés

Egyébként már a múlt nyáron is érkeztek jelentések egy ISIS-fatváról, ami elrendelte, hogy minden nő csiklóját meg kell csonkítani, de ezt akkoriban többen is hamisítványnak minősítették. Ez a mostani infó azonban már igaznak tűnik – írja a Bors.

Az informátorok szerint a moszuli kórházban speciális kezelőhelyiségeket alakítottak ki a körülmetélés elvégzésére, ahol részben vagy teljesen eltávolítják az újszülött kislányok csiklójának külső, látható részét. Arról nincsenek hírek, hogy az Iszlám Állam által felügyelt területen más kórházakban is bevezették-e ezt a gyakorlatot, hiszen csak nagyon kevesen kockáztatják az életüket azzal, hogy „infókat csempésszenek ki” a falvakból, városokból.

A világon több mint 125 millió (!) nő él jelenleg, aki áldozata lett a körülmetélésnek. Arról nincsenek információink, hogy Angela Merkel alávetette-e már magát a multikulturálódást elősegítő beavatkozásnak.

(Bors nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »