Újrajátsszák a Sepsi OSK–FC U Craiova mérkőzést (Labdarúgás, SuperLiga)

Újrajátsszák a Sepsi OSK–FC U Craiova mérkőzést (Labdarúgás, SuperLiga)

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) fellebbviteli bizottsága a keddi halasztást követően csütörtökön közölte, a január 29-én, a vendégszurkolók magyarellenes megnyilvánulásai miatt lefújt Sepsi OSK–FC U Craiova mérkőzést újrajátsszák. A döntés értelmében elveszik a háromszéki csapattól a február 15-én, a fegyelmi bizottság határozata után zöldasztalnál kiosztott három pontot, így a sepsiszentgyörgyi együttes helyet cserél a táblázatban az olténiai alakulattal, amely 40 ponttal hatodik, míg a székelyföldi gárda 39 ponttal hetedik.

A fellebbviteli bizottság felülírta a fegyelmi bizottság döntését, és úgy határozott, hogy az első perctől újrajátsszák a mérkőzést. A csapatok március 16-án, csütörtökön mérkőznek meg, a Sepsi OSK Stadionban csak a hazai szurkolók vehetnek részt, mivel helybenhagyták a craiovai drukkerek hat, idegenbeli mérkőzésre érvényes eltiltását. Emellett a háromszéki együttesnek csökkentették a pénzbüntetését, így 25 ezer lej helyett 10 ezer lejt kell befizetnie. Az alapszakasz 30., utolsó fordulójában mindkét alakulat azonos időpontban, vasárnap 21 órától játszik: a Sepsi OSK Bukarestben a rekordbajnok FCSB otthonában, míg az FC U Craiova Nagyszebenben az FC Hermannstadt vendégeként. Ha Nicolo Napoli csapata diadalmaskodik a hétvégén, Cristiano Bergodi együttese pedig kikap a fővárosban, akkor az FC U Craiova matematikailag is bejut a felsőházi rájátszásba az egymás elleni találkozó eredményétől függetlenül.

Hírdetés

Hadnagy Attila lapunknak elmondta, nagyon meglepődtek a fellebbviteli bizottság döntésén, hiszen ez az ítélet azt sugallja, hogy ebben az országban a törvények hiábavalóak, mindenki azt tehet, amit akar, mert nem lesz komolyabb következménye, megússza pénzbüntetéssel. „Hihetetlen, ami történik, nincs tisztesség és igazság, a dzsungel törvénye uralkodik, aki hangosabb és többet szerepel a médiában, az érvényesül. Adrian Mititelu két hete úton-útfélen azt nyilatkozza, újrajátsszuk a meccset. Tudta előre, hogy ez a döntés születik? Most már egyértelmű, a játékvezető által követett előírások, amelyek szerint lefújta a mérkőzést, nem érnek semmit. Nem azzal van a probléma, hogy újrajátsszuk a mérkőzést, mert nem félünk senkitől, viszont a döntés üzenete komoly következményekkel jár a jövőre nézve. Ezután, amikor az ellenfelünk vezet, akkor a szurkolóink bekiabálnak, lefújják a meccset és majd újrajátsszuk?” – ecsetelte a döntés abszurditását, majd hozzátette: a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordulnak.

Az ügyvezető igazgató kiemelte, rendkívül fontos a vasárnapi mérkőzés, pontokért mennek Bukarestbe. Az alapszakaszban egy adott pillanatban 8 pontos előnnyel rendelkeztek a hetedik helyen tartózkodó csapat előtt, viszont ez a fölény elolvadt, hiszen az utóbbi hetekben nagyon sokat hibáztak, a papíron esélytelenebb együttesek ellen nem hozták a kötelezőt. Úgy fogalmazott, többször bizonyították, képesek felvenni a versenyt a bajnoki címért harcoló alakulatokkal, legutóbb a címvédő Kolozsvári CFR elleni második félidőben mutattak biztató játékot. Tudják, hogy nagyon nehéz feladat előtt állnak, hiszen az FCSB rendkívül erős játékoskerettel rendelkezik, ráadásul hazai pályán jól teljesít.

A 30. forduló programja: FC Botoșani–Mioveni (ma, 17.30 óra), Universitatea Craiova–Aradi UTA (ma, 20.30 óra), FC Argeș–FC Petrolul Ploiești (szombat, 17.30 óra), FC Farul Constanța–FC Rapid (szombat, 20.30 óra), FCSB–Sepsi OSK (vasárnap, 21 óra), FC Hermannstadt–FC U Craiova (vasárnap, 21 óra), Chindia Târgoviște–FC Voluntari (hétfő, 17.30 óra), Kolozsvári CFR–Kolozsvári Universitatea (hétfő, 20.30 óra).


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »