Újraindult a Lábbusz

Újraindult a Lábbusz

Tegnap reggel ismét elindultak Sepsiszentgyörgy iskolái felé a Lábbusz-járatok. Az idei tanévben új útvonallal is bővültek, így a diákok öt iskolához nyolc útvonalon juthatnak el gyalogosan reggelente a járatokat vezető és kísérő önkéntesekkel.

Az önkormányzat által kezdeményezett program új útvonala Szemerjáról indul, a diákokat kísérő, sárga pólót viselő önkéntesek minden reggel a Jókai Mór, a Kós Károly és a József Attila utca kereszteződésénél található körforgalomnál várják a diákokat. Innen kísérik őket a Mihai Viteazul Főgimnáziumhoz, a Mikes Kelemen Elméleti Líceumhoz, a Székely Mikó Kollégiumhoz, a Plugor Sándor Művészeti Líceumhoz és a Református Líceumhoz. Az új szakasszal a Lábbusz útvonalainak hossza több mint 13 km-re nőtt.

A Lábbuszt minden héten más és más önkéntesek vezetik, eddig sportolók, színészek, politikusok, pedagógusok, orvosok, de intézményvezetők és a sajtó képviselői, civil szervezetek és egyesületek tagjai is vállalták, hogy elkísérik a gyermekeket az iskolákba. Az önkormányzat tájékoztatása szerint az új tanévben további önkéntesekkel bővül a „buszsofőrök” csapata, a Sportnapok szervezői, fogorvosok és ápolók, illetve a Bertis-csoport munkatársai is csatlakoznak a Lábbusz-programhoz. Mint közölték, a Lábbusznak naponta legalább 18 buszsofőrre van szüksége ahhoz, hogy a kijelölt útvonalakat bejárja, ezért a program koordinátorai arra kérik mindazokat, akik tehetik, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez és önkéntesként kísérjék el a tanulókat az iskolákba.

Hírdetés

Székely Kincső, a program koordinátora jelezte, a Lábbusszal közlekedő gyermekeket továbbra is jutalom formájában díjazzák, s az előző tanévhez hasonlóan idén is sok meglepetéssel és újdonsággal készülnek, hogy a gyermekek jól érezzék magukat és jó kedvvel érkezzenek iskoláikba.

„Meggyőződtünk arról, hogy azok a gyermekek, akik reggel 15–30 percet gyalog megtesznek az iskoláig, vidámabban érkeznek a tanítási órákra. Egészséges testnek, léleknek egyaránt. Célunk, hogy minél több kisiskolás ezt az egészségesebb módot válassza reggelente” – fejtette ki Kondor Ágota, a Lábbusz program koordinátora.

A kezdeményezők várják azok jelentkezését, akik szívesen kísérnék reggelente a Lábbusz-programban részt vevő gyermekeket. Elérhetőség: 0744 830 819-es telefonszám, vagy e-mail: [email protected].


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »