Újra zöld-fehér mezben Annemarie Gödri-Părău (Női kosárlabda)

Vasárnap remek hírrel örvendeztette meg szurkolótáborát a hatszoros bajnok és hétszeres Román Kupa-győztes Sepsi-SIC, amely közösségi oldalán jelentette be, hogy visszatér a megyeszékhelyi alakulathoz a zöld-fehérek korábbi csapatkapitánya, Annemarie Gödri-Părău. Együttesünk arról is közölt hírt, hogy továbbra is Sepsiszentgyörgyön folytatja pályafutását Botos Petra, míg Nemes Gréta búcsúzik a háromszéki csapattól.

Egy év kihagyás után visszatér Anne­marie Gödri-Părău. A 38 éves kosárlabdázó nyolcadik idényét kezdi csapatunkkal, amellyel eddig öt bajnoki címet és hat kupagyőzelmet ünnepelhetett. Alakulatunk régi-új kapitánya legutóbb tavaly májusban játszott, kislánya idén áprilisban született meg. A tapasztalt, 174 cm magas irányító az elmúlt hét évben minden versenysorozatot figyelembe véve összesen 252 tétmérkőzésen játszott zöld-fehérben. A temesvári születésű Gödri-Părău a 2020–2021-es szezonban 29 bajnoki mérkőzésen átlagban 21 és fél percet töltött a pályán, 2,9 lepattanót gyűjtött, 5,6 gólpasszt osztott ki és 8,7 pontot szerzett, a kupasorozatban két meccsen közel 28 percet, 2,5 leszedett labdát, 5,5 asszisztot és 15 pontot átlagolt.

Hírdetés

A sepsiszentgyörgyi Botos Petra a következő idényben is a Sepsi-SIC kosárlabdázója marad. A 16 éves kosaras tavaly októberben mutatkozott be a felnőtt mezőnyben, és a 2021–2022-es idényben 20 mérkőzésen – a Nemzeti Ligában 17, a Román Kupában 3 találkozón – öltötte magára a csapat zöld-fehér mezét. 

Távozik viszont a szentgyörgyi klubtól a szintén 16 esztendős, ugyancsak megyeszékhelyi Nemes Gréta, aki az előző idényben mutatkozott be a Nemzeti Ligában, ahol 13 mérkőzésen kapott lehetőséget. A Magyarországra igazoló Nemes eredményes szezont tudhat maga mögött: a felnőtt mezőnyben bajnokságot és Román Kupát nyert, míg az U16-os korosztályban bronzérmet szerzett a Sepsi-SIC együttesével.

Mint ismeretes, a Sepsi-SIC korábban bejelentette, hogy az ősztől itt játszik Andreea Mititelu, a belga és kongói kettős állampolgársággal rendelkező Bethy Mununga, a dán Maria Jespersen és az északmacedón Ivana Kmetovszka, valamint továbbra is a szentgyörgyi gárdát erősíti Ioana Ghizilă, Britney Jones, Anamaria Pop, Ștefania Căti­nean és Orbán Nikolett. A háromszéki csapatot elhagyta viszont az előző szezon pontgyárosa, Brianna Fraser, a rutinos Shaqwedia Wallace, a közönségkedvenc Jovana Pašić, Alina Podar, Anisia Croitoriu és az izraeli Daniel Raber.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »