Újra nagy a mozgás a déli határnál

Az elmúlt hetekben már nemcsak Szerbia, hanem Románia és Horvátország felől is sokan próbáltak Magyarországra szökni. Volt olyan nap, amikor húsz-harminc embert fogtak el a horvát–magyar határnál, ott ugyanis nincs határzár. A pakisztáni mészárosnak nevezett férfit is ott fogták el. Pécsi fiatalok pedig azt állítják, bevándorlók támadtak rájuk, ugyanazon a környéken – hangzott el az M1 csatorna Híradójában.

Az M60-as autópálya egyik Bólyhoz közeli pihenőhelyén szombat éjszaka migránsok próbáltak bejutni három pécsi fiatal autójába. A Pecsma.hu-nak egyikőjük elmondta, hogy csak néhány percre nyitották ki az anyósülés felőli ajtót, amikor arra lettek figyelmesek, hogy több férfi rohan az autó felé. Gyorsan kapcsoltak, és mielőtt odaértek volna a férfiak, sikerült visszazárni az ajtókat.

A helyiek egyre inkább aggódnak, mert az elmúlt időszakban a magyar–horvát határ közelében is nagyon sok bevándorló jelent meg. A rendőrök az elmúlt hetekben csak Majs és Bóly környékén kétszázötven migránst fogtak el.

Hírdetés

Drámai mértékben romlik a közbiztonság

A tömeges ellenőrizetlen bevándorlás és a muzulmán tömegek betelepítése Európába azzal jár, hogy drámai mértékben romlik a közbiztonság – fogalmazott Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Hidvéghi Balázs szerint miközben az elmúlt években egyre több eset bizonyította, hogy a tömeges bevándorlás hatalmas biztonsági kockázattal jár, addig Brüsszel továbbra is az illegális bevándorlók kötelező elosztásán dolgozik. Hangsúlyozta, Soros György terve elindult a végrehajtás útján, a milliárdos szervezetei ugyanis polipszerűen hálózzák be az Európai Unió döntéshozási fórumait.

Simicskó István azt közölte: honvédelmi miniszterként feladata a magyar emberek biztonságának garantálása, a magyar kormány pedig az elmúlt években mindent megtett annak érdekében, hogy Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország legyen.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »