Újra magyar kézbe kerül az ikonikus BOCI csoki

Újra magyar kézbe kerül az ikonikus BOCI csoki

Újra magyar kézbe kerül a BOCI csoki, miután a svájci Nestlé 33 év után megválik a márkától. A Nestlé a mai napon bejelentette, hogy értékesíti a BOCI, a MELBA és a PÁRIZSI KOCKA védjegyeit a Cerbona (A.R.M. Alba Régia Mercator Kft.) számára. A BOCI-t és a többi érintett márkát a Nestlé a privatizáció során, 1991-ben, a Szerencsi Édesipari Vállalattal együtt vásárolta meg – olvasható a gyártó honlapján.

„Meggyőződésünk, hogy a Cerbonánál jó kezekben lesz a BOCI, és a jövőben is biztosított a nagy tradícióval rendelkező ikonikus márka sikere Magyarországon.”

– mondta Noszek Péter, a Nestlé Hungária Kft ügyvezetője. Aláhúzta: „Ezzel párhuzamosan a BOCI értékesítése lehetővé teszi a Nestlé Hungária Édesség Üzletága számára, hogy olyan erősségeire és növekedést biztosító márkáira összpontosítson, mint a jól ismert KitKat és a nagy népszerűségnek örvendő Balaton.”

Hírdetés

– mondta Mészáros Tamás, a Cerbona vezérigazgatója, hozzátéve: “Örülünk annak, hogy a népszerű márkákat megvásárolhattuk, és a Cerbona biztosíthatja további növekedésüket.”

Az ellátás folytonosságának biztosítására egy átmeneti időszakban a Nestlé gyártja majd tovább az érintett termékeket, ezzel is garantálva, hogy a fogyasztók megszakítás nélkül hozzáférhessenek kedvelt csokoládéjukhoz. A tranzakció 2024. május 22-én zárul.

Nestle.hu nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »