Újra fideszes lesz a Hír TV: a csatorna megmarad, a kormánykritikus műsorok eltűnnek – Nyerges pacifikál, Liszkay visszatér

Újra fideszes lesz a Hír TV: a csatorna megmarad, a kormánykritikus műsorok eltűnnek – Nyerges pacifikál, Liszkay visszatér

Lapinformációk szerint a csatorna megmarad, a kormánykritikus műsorok eltűnnek.

Visszatér a Hír TV-hez Liszkay Gábor, aki a G-nap idején szakított Simicska Lajossal – tudta meg a hvg.hu. A lap úgy tudja, igazak azok a korábbi sajtóhírek, hogy az új tulajdonos, Nyerges Zsolt nem akar kiemelten foglalkozni a médiával, többek között ezzel magyarázható, hogy a Közgéppel és más volt Simicska-céggel ellentétben a Hír TV igazgatóságába nem ül be, a vezérigazgatói posztot nem vette át.

Úgy tudják, hogy nem akarja bezárni a Hír TV-t, viszont akár e héten bejelentik, hogy a Hír TV irányításában ismét meghatározó, döntő szerepet kap Liszkay Gábor. Egyelőre nem világos, milyen pozíciót kaphat, de a lap forrása megerősítette:

"Liszkay tudta és beleegyezése nélkül várhatóan nem hoznak lényegi döntést."

A változásról író 444.hu szerint sem világos, hogy Liszkay névleg is visszatér, vagy csak a szakmai vezetést jelöli ki.

Úgy tudni, Liszkay kinevezése része annak, hogy Nyerges Zsolt pacifikálni akarja a Hír TV-t a kormány illetve a Fidesz irányába. A HVG több forrása szerint is megszűnnek, vagy teljes mértékben hangvételt váltanak a kormánykritikus műsorok, így a Célpont vagy a Riasztás. Úgy tudják, elképzelhetetlennek tartják, hogy ilyen körülmények között Kálmán Olga a csatornánál dolgozzon, ami az Egyenesen című műsor végét jelenti.

Hírdetés

Az is elképzelhetetlen, hogy egy Liszkay Gábor befolyása alatt álló csatornánál Simicska Lajos bizalmas munkatársa, Csintalan Sándor bármilyen műsorban szerepelhetne. A csatorna vezetésében is változások várhatók.

Nyerges Zsolt környezetéből az információt nem kommentálták.

Nem biztos, hogy ez a vége

Kérdés, hogyan működik párhuzamosan egymás mellett az újra fideszes Hír TV illetve a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Echo TV. Nem beszélve azokról a pletykákról, hogy Mészáros kezébe kerülhet a TV2 is. A 444.hu szerint elképzelhető, hogy a Hír TV-t valamilyen formában beolvasztják az Echo TV-be, vagy később egy holdingban működtetik a kormánypárti média vezetői a két hírtelevíziót. Ha Mészáros átveszi a TV2-csoportot, akkor az is lehet, hogy a két hírtelevízió annak részeként, egymással rivalizálva működik tovább.

A döntést a miniszterelnök, Rogán Antal kommunikációs miniszter és Liszkay Gábor hozzák majd meg.

Orbán Viktor egyelőre nyaral, így ez még várat magára.

A hvg.hu más verziót hallott arra, hogy ne párhuzamosan fusson a két hírcsatorna: Mészáros tévéje a szórakoztatás irányába tolódhat el, van ott már Bayer Show, ezeknek a száma nőhet a híradók megtartása mellett. A Hír TV pedig újra a fideszes tévécsomag klasszikus hírtelevíziója lenne. Sokan arra tippelnek, hogy a Hír TV bejáratott márkáját a visszatérő fideszes urak is használnák, vagyis a tartalom változik, nem a forma.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »