Újra feltűnnek az árnyak Újbudán

Újra feltűnnek az árnyak Újbudán

A 30. születésnapot ünneplő koncert után egy évvel újabb utolsó utáni üvöltésre lesz lehetőség a Barba Negrában. Legalábbis a dark rock rajongóinak: koncerttel jelentkezik ugyanis Mátyás Attila legendás, egy albumot megért csapata, az F. O. System. – Kérték a rajongók, ha már újra van Sex Action, legyen F. O. is, és 2006-ban azt mondtam, rendben, legyen – idézte fel lapunknak tavaly az újjáalakulást az énekes.

Az 1986-ban létrejött csapat honosította meg Magyarországon a dark rock stílust, nem sokkal létrejötte után pedig már a Fekete Lyuk kultikus zenekara volt. Felszín alatti működésük, borongós szövegeik, szokatlan megjelenésük egyaránt hozzájárult hamar kialakuló népszerűségükhöz.

Hírdetés

„Aztán jött a rendszerváltás, bárki bárhol bármikor felléphetett, és egy csomó underground zenekar beleállt a földbe, mert nem volt többé mi ellen lázadni. Szerencsére az F. O. a nevén kívül kifejezetten nem politizált, ezért mi túlélhettük volna ezt az átalakulást, lehettünk volna mainstream, ha folytatjuk, de úgy éreztük, elértük a zenekarral, amit akartunk. Úgy döntöttünk, abbahagyjuk, azt szerettük volna, ha így marad meg az emberekben” – mondta még tavaly a Magyar Nemzetnek Mátyás Attila.

Most bakelit-újrakiadást terveznek, de előbb még szombat este a Sexepillel mutatják meg: továbbra sem tűnnek el „csendesen a semmiben”. 

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017. 02. 18.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »