Újra erőszakoskodtak a migránsok

Újra erőszakoskodtak a migránsok

Újra erőszakoskodtak a migránsok. Egyelőre nem indul eljárás Spanyolország és Portugália ellen. Nem örülne az orosz külügyminiszter a finn NATO csatlakozásnak. Külföldi lapszemlénk következik.

Tinilányokra vadásztak migránsok egy svédországi fesztiválon. A Daily Mail beszámolója szerint legkevesebb 35 fiatalkorúi lányt molesztáltak a kétnapos „Parti a Parkban” nevű eseményen. A legtöbb áldozat arról számolt be, hogy a Kölnben történt szilveszteri eseményekhez hasonlóan, idegen férfiak erőszakkal megcsókolták és tapogatták őket. A lapnak nyilatkozó egyik sértett egy 17 éves lány később megkereste a rendőrséget és jelentette az esetet. A rendőrség közleménye szerint a zaklatók többsége „külföldi származású”, a közeli menekülttáborban le is tartóztattak két fiatalt.

Az Európai Bizottság ismételten el fogja halasztani a döntést a Spanyolországgal és Portugáliával szembeni szankciók elrendeléséről, amelyeket hiánycsökkentési kötelezettségeik elmulasztása miatt helyeztek kilátásba a két ország ellen – írja a katalán la Vanguardia. A lap szerint a biztosok kollégiuma három héttel el fogja halasztani a keddre várt döntést az Egyesült Királyság uniós tagságát elutasító népszavazásra való tekintettel. Az uniós csúcsvezetők többsége szerint most nem lenne időszerű a büntetőintézkedések elrendelése, a fő cél, hogy a brit referendum után elkerüljék Spanyolország és Portugália destabilizálódását. A spanyol költségvetés hiánya 2015-ben elérte a bruttó hazai össztermék 5,1 százalékát, a szomszédos Portugáliában pedig a GDP 4,4 százalékát, és ezzel mindkét országban jelentősen meghaladták az uniós szerződésekben előírt 3 százalékos GDP-arányos deficitet.

Lavrov óva inti Finnországot az „Oroszország ellenes” NATO-hoz csatlakozástól – írja az angol nyelvű orosz The Moscow Times. Az orosz külügyminiszter szerint ugyanis ez a lépés orosz katonai választ provokálna. Lavrov szerint ugyanis, egy szervezet ami Oroszország ellensége a határon felállítaná infrastruktúráját arra Moszkvának reagálnia kellene. Szergej Lavrov kijelentése összhangban áll Vlagyimir Putyin pénteki megnyilatkozásával, amiben méltatta Finnország semlegességét és elismerése jeléül elvezényelte az orosz hadsereget a finn-orosz határról. A NATO következő csúcstalálkozóján, amit Varsóban rendeznek Július 8-9-én fontos napirendi pont az Oroszországgal való viszony. A finn elnök hivatal hétfőn elismerte: az ország elnöke, védelmi és külügyminisztere részt vesz a csúcstalálkozón.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »