Újra engedélyezett a látogatás a komáromi kórházban

Újra engedélyezett a látogatás a komáromi kórházban

A komáromi kórházban hétfőtől megszünteti az osztályokon a beteglátogatási tilalmat. 2024. február 12-től lehetőség van a kórházban hozzátartozó látogatására a meghatározott feltételek betartása mellett.

A kedvezőtlen járványügyi helyzet – a légúti megbetegedések megnövekedett előfordulása – idején az AGEL komáromi kórháza érzékenyen közelítette meg a beteglátogatási tilalmat, de a hozzátartozókat és a betegjogokhoz való igazodást is.

Hírdetés

„A kedvezőtlen járványügyi helyzetben hónapokig tilos volt a betegek látogatása, a betegség terminális stádiumában lévő betegek számára minimális számú kivételt biztosítottunk, hogy családtagjaik búcsút tudjanak venni tőlük” – mondta a kórház igazgatója, Miroslav Jaška.

Február 12-től a látogatási engedély minden osztályra vonatkozik, kivéve azokat a helyiségeket, ahol a covid-betegeket elkülönítik. „A látogatási idő minden osztályon 14 óra ést 15 óra között lesz, minden nap a higiénés-járványügyi rendszer betartása mellett. A látogatás korlátozással megengedett – egy személy egyszerre 15 percig tartózkodhat a betegnél. Távozása után egy másik személy jöhet látogatni” – magyarázta a kórház igazgatója.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »