Újra embert ölt a börtönből szabadult, zalaegerszegi kettős gyilkos

Újra embert ölt a börtönből szabadult, zalaegerszegi kettős gyilkos

Élettársának különös kegyetlenséggel végrehajtott megöléséért – mint erőszakos, többszörös visszaesőt – tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Zalaegerszegi Törvényszék kedden első fokon egy férfit, aki 1997-ben kettős gyilkosság miatt életfogytig tartó szabadságvesztést kapott, de ebből 20 év után feltételesen szabadulhatott.

Az 51 éves B. Tibor 2018 januárjában ismerkedett meg a zalaegerszegi hajléktalanszállón későbbi áldozatával, akivel élettársként tekintettek egymásra. Sokszor voltak részegek. Ha tehették, az éjszakákat a szabadban, a zalaegerszegi parkerdőben töltötték. Tavaly júniusban egy hajléktalan férfival hármasban ittak a városban. Amikor az éjszakai szállásuk felé, a parkerdőbe indultak, a nő annyira részeg volt már, hogy nehezen tudott lépkedni, amitől az élettársa annyira dühös lett, hogy megütötte. Az asszony a fűre dőlt, amitől az élettársa még dühösebb lett, többször is állkapcson rúgta és megtaposta a nőt.

A parkerdőben egy padnál tovább ittak, majd sötétedés után elindultak az alvóhelyük felé, de a botladozva lépegető nő ismét elfeküdt a földön. A társa újra rátámadt, aztán elvonszolta a közeli ivókúthoz, ahol vizet engedett a nő fejére.

Hírdetés

Csaknem száz külsérelmi nyomot és belső sérüléseket találtak a nő testén, amelyek közül több önmagában is életveszélyes volt, de az orvosszakértő szerint a halálát végül a fojtogatás okozta.

B. Tibor még 1997-ben különös kegyetlenséggel megölte az apját és annak élettársát, amiért életfogytig tartó büntetést kapott. 20 év után, 2017-ben feltételesen szabadult.

Azt állította, hogy mások bántották a nőt, ő inkább segíteni akart neki. Őt pedig a vele italozók közül valaki begyógyszerezte, amitől elaludt,de a társaságból meg is fenyegették, hogy megölik, ha bárkit vádolni próbál.

Az erőszakos, többszörös visszaesőnek minősített férfi és a védője fellebbezést jelentett be a fegyházban letöltendő, tényleges életfogytig tartó büntetést kiszabó ítélet ellen.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »