Újra akcióban a kétfarkúak – rovásújság a jövőből

Újra akcióban a kétfarkúak – rovásújság a jövőből

Ezúttal szívet-lelket melengető akcióval hívta fel magára ismét a figyelmet a kétfarkú kutyapárt: (részben) rovásos jövőt képzeltek el.

Gerillacímlapok mutatják, mi lesz a magyar sajtóból 2022-re

Új díszítést kapott az Andrássy út egyik, használaton kívüli újságos bódéja. Olvasónk, Máté osztotta meg a képeket Twitteren, amin látszik, hogy az egyik bódén több, képzeletbeli címlap jelent meg, amik egy alternatív 2022-ből származnak.

A FIGYELŐ CÍMLAPJÁN A “LEGBEFOLYÁSOSABB SOROS-BÉRENC ÓVODÁSOKAT” GYŰJTIK ÖSSZE, A NŐK LAPJA 2022 LEGSZEBB BAJSZAIT GYŰJTI ÖSSZE, A BUCI MACI PEDIG AZT MUTATJA MEG, HOGY “HOGYAN ISMERD FEL A MIGRÁNSBÁCSIKAT”.

Nem tudni, hogy az akció mögött ki áll, de ha tippelni kellene, akkor a Kétfarkú Kutya Pártra esne a választásunk, az egyik címlapon ugyanis Kotkodács szerepel, aki a kampányban lett ismert, mert ő ment be a köztévébe, ahol percekig kotkodácsolt, a műsorvezető legnagyobb örömére.

Frissítés: Valóban az MKKP állt a címlapok mögött, ráadásul egy országos akcióról van szó és több vidéki városba is eljuttatják a fiktív címlapokat.

MKKP:  Vásárhelyen, Körmenden, Budapesten, Pécsen, Szekszárdon, Békéscsabán, Kecskeméten, Szombathelyen és Fehérváron váltak 2022-essé az újságosbódék.
A címlapokat le tudjátok tölteni A3-ban innen.

Hírdetés

Természetesen megkerestük a Rovás Design-t, hogy miért az ő munkájára esett a választás:

“A címlap még 2016-ban készült, saját ihlet, saját célra, ahogy a többi tartalom is, volt akkor egy TIME és egy NATGEO címlapunk is. Az MKKP csak felkeresett, hogy engedélyt kér a felhasználásra, és a kedvükért a 2016 le lett cserélve 2022-re, szóval ők találtak meg a kész sztorival.”

Rovás Infó vélemény:

Köszönjük a kétfarkúaknak, hogy most valóban kreatívan használták a rovást, ezúttal a Rovás Design alkotását! Jó, hogy profira bízták, így legalább nem kell a hibákat felróni… Drukkolunk, hogy 2022-ben legalább ez a (kamu)címlap valósággá váljon. 😉

Kamu FHM – rovásított címlap (Rovás Design munkája)

Az elképzelt 2022-es címlap rovásfeliratai:

  • FHM
  • 50 lány, akinek sok van a rovásán
  • Csajokkal bármit el lehet adni?
  • Teszteltük: ki olvassa el a szöveget?
  • Ősi írás – ősi mesterség
  • Missz rovás dizájn 2022

Forrás:rovas.info
Tovább a cikkre »