Újpesten sem képes elfogadni a vereséget a Fidesz

Újpesten sem képes elfogadni a vereséget a Fidesz

A jelek szerint a vasárnap súlyos vereséget szenvedett újpesti fideszes vezetés is nehezen dolgozza fel a kudarcot – vagy épp szeretne időt nyerni. 

Október 13-án a IV. kerületben Déri Tibor ellenzéki polgármesterjelölt nyert a szavazatok több mint felét megkapva, közel 5 százalékot verve a városrészt 2010 óta vezető Wintermantel Zsoltra. Az ellenzék mind a 14 egyéni körzetben is győzött. 

Wintermantel Zsolt a választások után a Facebookon „korrekt átadás-átvételt” ígért és sok sikert kívánt az új vezetésnek. Úgy tűnik azonban, hogy mégsem viseli olyan joviális kedvességgel a bukást. 

A kormánypárt ugyanis a – az I. a VIII. és a IX. kerülethez hasonlóan – itt is megtámadta a vasárnap született eredményt. Az ellenzéki jelölt itt nyilván túl nagy különbséggel nyert ahhoz, hogy komolyan vehetően megkérdőjelezzék a győzelmét, 

Hírdetés

Déri Tibor azonban az Alfahírnek azt mondta, legalább két körzet eredményével szemben panaszt nyújtottak be.  

Hivatalos tájékoztatást még nem kaptak erről, így a panasz indoklását sem ismerik. 

„Wintermantel Zsolték célja nyilvánvalóan az időhúzás, hogy minél később ülhessen össze az új, ellenzéki többségű képviselőtestület”

 – mutatott rá Déri. 

Úgy tudjuk, a Fővárosi Választási Bizottság hétfőn ül össze, hogy döntsön többek közt az újpesti panaszok ügyében is. Az itt született határozatot aztán még bíróságon is meg lehet támadni. Déri Tibor szerint a Fidesz legfeljebb 12 napot nyerhet az eljárás lezárásig. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »