Újjáépülhet az ország egyik legizgalmasabb középkori alkotása

Újjáépülhet az ország egyik legizgalmasabb középkori alkotása

Építéstörténeti dokumentáció készül a zsámbéki romtemplomról.

Közbeszerzést írt ki a zsámbéki romtemplomra vonatkozó építéstörténeti tudományos dokumentáció elkészítésére a helyi önkormányzat. A feladat a „Zsámbék, Premontrei Templom és Kolostor rekonstrukciója és újjáépítése” című projekt keretében megvalósuló fejlesztés műszaki előkészítése és kapcsolódó feladatok ellátása – olvasható az Építészfórumon.

Hírdetés

A leírás alapján a műemléki vonatkozású szakértői tevékenység, felmérés és tervezés során elkészülő dokumentáció azért szükséges, hogy „a fejlesztés előkészítés számára teljeskörű, a korábbi kutatási előzményeket magában foglaló és értékelő, tervpályázathoz valamint építési/építéshatósági vagy örökségvédelmi engedélyezési folyamathoz további kiegészítés nélkül felhasználható egységes szerkezetbe foglalt építéstörténeti dokumentációt biztosítson”.

A portál – a dokumentációt elkészítő nyertes ajánlattevő feladatai ismertetése mellett – emlékeztet, hogy 2020. október 30-án jelent meg a Magyar Közlönyben az a kormányhatározat, amely a zsámbéki premontrei templom és kolostor rekonstrukciójának támogatásáról rendelkezik. Ebben az áll többek között, hogy a kormány egyetért azzal, miszerint „a kulturális turizmus részarányának növelését a zsámbéki Premontrei Templom és Kolostor fejlesztése nagymértékben segíti, ezért támogatja a templom fejlesztéseinek előkészítését”, valamint azzal is, hogy „a fejlesztés előkészítését 300 150 000 forint összegű költségvetési támogatásból Zsámbék város önkormányzata valósítja meg”.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »