Ujhelyi ezúttal is a választókba törli a lábát

Ujhelyi ezúttal is a választókba törli a lábát

Érdekes ember ez a már az MSZP-nek se kellő Pistike…

 S ahogy az Esély nevű politikai csoportosulásának támogatatlansági adatait nézem, valahogy a társadalom politika iránti érdeklődő részében se nagyon tud megkapaszkodni.

Legutóbbi Facebook-bejegyzése is ezt erősíti, amely – ahogy az már Ujhelyinél rendszeresen lenni szokott – több sebből vérzik. Most az egyébként a bérük emelésért meg még ki tudja miért tüntető pedagógusokat akarja védelmébe venni úgy, hogy a hátukra állva rúgjon nagyot a kormányba. Ám a történet most sem építi, sokkal inkább továbbrombolja Ujhelyi személyiségét. Már saját kommentelői is megmosolyogják, ami azért nagyon gáz.

Azt írta ez a jóember, hogy: „A hatalom, amely hagyja, hogy vazallusai tisztességes tanárokba töröljék a lábukat, nemcsak gyáva, de végtelenül nyomorult is.”

Kezdjük a végén: a nyomorult kifejezés helyett lehetett volna szánalmat keltő, elesett, szerencsétlen, nevetséges melléknevet is használni. Ujhelyi szerint ilyen lenne a hatalom. Én ezzel nagyon nem értek egyet, de Antall József megtanított bennünket egy francia politikus mondására, miszerint a politikában az, hogy gazember, csak annyit jelent: eltér a véleményünk.

De lássuk előbb a kommentelőket, nekik miben tér el a véleményük Ujhelyiétől.

Karcsi: „István már megint valótlanságokkal, rosszindulatúan uszít. Tegye már magasabbra azt a szellemi lécet!”

Gyuszi: „Hagytátok, hogy a tisztességes tanárok gyalogoljanak több 100 km-t, a guruló $-okból nem futotta egy buszra.”

Beatrix: „Az a hatalom, amely ezrével bocsátotta el a pedagógusokat, milyen?”

Hírdetés

Emma: „Ti meg kirúgtátok őket, semmibe véve a megélhetésüket. Na ezt nézitek ti megbecsülésnek.”

Péter: „Pisti, te nem változtál! Butaságokat beszélsz, azaz írogatsz. 5 millás biztos (biztos?) fizuval a zsebedben még 2 évig, szóval neked könnyű, no persze bele sem szakadsz a munkába, mint pl. a pedagógusok… Szerintem inkább azon gondolkodj, hogy a rablott mandátumodat mikor adod vissza a még talán létező MSZP-nek?”

Azt gondolom, az olvasók pontosan látják Ujhelyi félrevezető, hamis szándékát, és valószínűsítem, nagyon is egyetértenek a francia politikussal.

Javaslom, tegyük nagyító alá Pisti mondatocskáját. Azt írja, a hatalom vazallusai a tanárokba törlik a lábukat. Nyilván a belügyminiszterre gondol, mint vazallusra, aki a kormány tagja, s mint ilyen a hatalom része. Aztán itt van ez a „tisztességes tanárok” kifejezés. Erre vonatkozóan éppen Orbán Viktort kérdezték sajtótájékoztatóján, aki a Magyar Tudományos Akadémia álláspontjával kapcsolatban fejtette ki véleményét. Az intézmény az elbocsátott tanárok visszahelyezéséért szállt síkra: A kormányfő kifejtette: „Én tisztelője vagyok az akadémiának, ezért nem minősítem az álláspontjukat, de olyat még nem láttam az elmúlt harminc évben, hogy az akadémia nyílt törvénysértésre szólítsa föl a kormányt. Ez egy szokatlan dolog. Így is kell kezelnünk.” Szintén kérdésre válaszolva, a polgári engedetlenségről Orbán Viktor aláhúzta: „Hogyha valami nem létezik a jogban, akkor jogi vitában ne használjuk ezt a kifejezést, ezért kerültem én is. Van a tiltakozásnak törvényes formája meg nem törvényes formája. Ha valaki sztrájkol, az a törvényes forma. Ha valaki beüzen, hogy ma nem megyek be dolgozni, az a törvénytelen, akárhogy is nevezik.”

Tudja ezt persze Ujhelyi is, de nem kétséges, hogy szándékosan megint szembemegy a valósággal, azaz a tisztességes magyarok érdekeivel. Egyáltalán nem érdekli az igazság, ami az intézkedések alapját adja, és itt szükségszerűen a kormányfő képviseli. Csak szerencsére láthattuk, ezt már a választók sem veszik be. A kommentelők átlátnak a szitán, tisztában vannak azzal a gagyival, amit Ujhelyi politikai munka címen el akar adni nekik, hogy hergeljen, gyűlöletet keltsen a kormány ellen.

Jól látszik, hogy elegük van abból, hogy az általuk megválasztott képviselő nem az érdekeikért dolgozik, hanem lenézésükkel éppenhogy beléjük törli a lábát, hogy kölcsönözzem tőle ezt a degradáló kifejezést.

És egy kis korrekció Péter kommentjéhez. Nem öt, hanem nettó hatmillióért műveli mindezt havonta Ujhelyi. Remélhetőleg, már csak a jövő évi választásokig.

Horváth K. József

A szerző szerkesztő

www.magyarhirlap.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »