Ujhelyi és Botka is ingyen parkolt

Ujhelyi és Botka is ingyen parkolt

Hivatali visszaélés gyanúja miatt feljelentést tett az ügyészségen a szegedi parkolóbérletek ügyében Szabó Bálint, szerinte ugyanis a város vezetői 2013-at megelőzően jogszabályi felhatalmazás nélkül osztogatták a bérleteket.

A feljelentő úgy véli, mindezt be is ismerte a városvezetés, amikor múlt pénteken nyilvánosságra hozott egy listát a kedvezményezettekről.

Hírdetés

Szabó felhívta a figyelmet arra is, hogy a listán szerepel egy olyan volt makói országgyűlési képviselő, aki akkor is ingyen parkolhatott, amikor már nem volt honatya. Kijelentette, Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselőnek két bérlet is járt, akárcsak Botka László polgármesternek bizonyos években. A polgármesteri hivatal dolgozói közül pedig nem az igazi hivatalnokok kaptak kedvezményt, hanem a polgármester és az alpolgármesterek titkárnői, a polgármesteri kabinet tagjai, a sajtófőnök és a protokollvezető. – Ez azt jelenti, hogy inkább a politikai beosztottak kaptak bérletet – mutatott rá Szabó Bálint. A jogász hozzátette azt is, hogy a valódi szegedi VIP-lista nem teljes, az a nyilvánosságra hozottnál jóval több nevet tartalmaz.

Mint arról lapunkban is beszámoltunk, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) hűtlen kezelés miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz a Szegeden 2008 és 2012 között osztogatott ingyenes parkolóbérletek ügyében. Az önkormányzat egy 60-70 nevet tartalmazó listát hozott nyilvánosságra. A városháza sajtófőnöke, Vécsey Ágnes közleményében azt írta, hogy az önkormányzat a város érdekében dolgozók számára biztosított parkolóbérleteket a jelenleg is hatályos önkormányzati rendeletnek megfelelően. A rendeletet azonban 2012 decemberében fogadta el a szegedi közgyűlés, és 2013. január elsején lépett hatályba. Az NNI viszont éppen az ezt megelőző időszakot vizsgálja.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2015. 12. 16.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »