Ujhelyi anyák napi merénylete

Ujhelyi anyák napi merénylete

Balliberális anyák napja

 

A Bangóné-féle patkányozást mentegető, azt kampányszlogenné emelni kívánó Ujhelyi István legújabb megnyilvánulása sem sikerült túlságosan ízlésesre.

A közélet balliberális térfelén mintha nem teljesen ugyanazt jelentené az anyák napja, mint bárhol másutt.

Egy éve a liberális Bősz Anett hirdetett anyák napján sajátos „anyaforradalmat”, kikérve magának az „Anyuka” megszólítást, most pedig  az MSZP EP-kampányfőnöke érezte úgy, hogy érdemes május első vasárnapján valami jópofának szánt mondattal előrukkolnia. És a Bangóné-féle patkányozást mentegető, azt kampányszlogenné emelni kívánó Ujhelyi István legújabb megnyilvánulása sem sikerült túlságosan ízlésesre. 

Ujhelyi ugyanis úgy fogalmazott: anyaszomorító kormányzás folyik ma Magyarországon.

Talán úgy érezte a szocialisták politikusa, hogy a fenti kifejezés nélkül kevésbé ér célt az üzenete.

Hírdetés

És hogy mi volt ennyire fontos Ujhelyinek, hogy anyák napját ily módon keverje bele mondandójába?

„A szocialista politikus hangsúlyozta, olyan jövőt követelnek, amelyben minden magyar gyermek boldog családba születhet. Az MSZP-Párbeszéd szövetség ezért fogalmazta meg programjában az európai minimálbér, az európai minimális nyugdíj, az európai szociális bérlakásépítés gondolatát .”

Hogy minden magyar gyerek boldog családba szülessen, ezért 2002 és 2008 között volt alkalmuk többet tenni, mint mostanság. Láttuk és emlékszünk rá, mi történt és mi nem történt. Például az, hogy az MSZP 10 év alatt elképesztő mértékűre zsugorodott össze.

Talán egyszerűbb lett volna mégis boldog anyák napját kívánnia Ujhelyinek.

Mauhrer Zoltán

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »