Újból Mahinban vannak a kormányerők

Újból Mahinban vannak a kormányerők

A Szíriai Arab Hadsereg 120. Dandára és a Nemzetvédelmi Erők beléptek Mahinba, Szadad városától elüldözték az ISIS terroristákat.

Nem rég Homsz tartomány délkeleti területén a Szíriai Arab Hadsereg 2. Hadosztály, 120. Gépesített Dandár harccsoportja együttműködve a Nemzetvédelmi Erők Szadad városi egységével és a Szíriai Szociális Nemzeti Párt (SSNP) katonai szárnyával ma délután teljesen ellenőrzésük alá vonták a Szadad-Mahin ellenőrzőpontot és Mahin település egyik részét miután kemény harcokat vívtak az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet fegyvereseivel.

Mahint a múlt héten szállta meg az ISIS terrorszervezet, amikor egy masszív ellenoffenzívát indítottak a település és körzete lerohanására, amelyet előtte november végén voltak kénytelenek átengedni a Szíriai Fegyveres Erőknek.

Hírdetés

Mostanában az ISIS terrorszervezet szemet vetett a stratégiai fontosságú, szír keresztény Szadad városra; azonban képtelenek voltak áttörni a város szilárd külső védelmi vonalait. A harcok jelenleg már Mahinban zajlanak. A műveletek célja, hogy visszaszorítsák az ISIS terrorszervezetet Al-Kariatainon (Qaryatayn) túlra a Tadmurban (Palmyra) zajló hadművelettel egy időben.

Szadad hadászati szempontból a Homsz-Damaszkusz autópályától keletre fekszik, ez egy elsődleges közlekedési folyosó a Szíriai Fegyveres Erők számára; hipotetikus elvesztése esetén a kormány erőknek megszakadna a kapcsolata számos kiemelt körzettel, amelyeket ez a főútvonal köt össze.

A Homsz-Damaszkusz autópályához való hozzáférésén kívül Szadad város közvetlenül keleti irányban van Libanontól és a szíriai Qalamun-hegységtől, amely az említett országba vezet.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »