Újabb zsidó feltételek az eredményes jobbikos hanukázáshoz: Izrael-barátság, elhatárolódások, holokausztozás ezerrel

Újabb zsidó feltételek az eredményes jobbikos hanukázáshoz: Izrael-barátság, elhatárolódások, holokausztozás ezerrel

Újabb zsidó eligazítás született arról, mit kellene tennie Vona Gábornak az "esetleges párbeszédhez szükséges feltételrendszer kialakulásáért".

Az EMIH és a Mazsihisz elnöke már szabott néhány feltételt – utóbbi például azt, hogy nem szabad felemlegetni Kohn-Kun Béla, Rosenfeld-Rákosi Mátyás, valamint fajtársaiknak a magyarság ellen elkövetett szörnyű bűneit. Most egy bizonyos Szántó T. Gábor, a Szombat című zsidó folyóirat főszerkesztője "továbbfejlesztette" ezt: miközben nem szabad beszélni a zsidók által elkövetett magyarirtás fejezeteiről, kötelező foglalkozni a "Holokauszt emlékezetével" (így, nagy H-val, hadd lássa mindenki, hogy ilyen csak egy van, csak nekik, az is miattunk), azaz szorgalmasan ápolni a "kiirtott zsidóság" mítosza által életben tartott lélekölő magyarellenes bűntudatot…

Tulajdonképpen jó is, hogy megtörtént ez a jobbikos hanuka-próbálkozás, legalább újra egyértelművé tették a "választott nép fiai", hogy ők a teljes behódolás, a feltétel nélküli kapituláció, a teljes mértékben az ő szabályaikhoz való alkalmazkodás nélkül még csak szóba állni sem hajlandók a megvetett – és persze minden bizonygatás ellenére ellenségnek tekintett – gojokkal. Ez az ő igazi hanukai (és az év bármelyik másik napján ugyanígy érvényes) üzenetük.

Nézzük hát az újabb kinyilatkoztatást:

Mitől válhatna a jobbik a civilizált, demokratikus közélet részévé?

Vona Gábor, a Jobbik elnökének hanukai üdvözlete nagy visszhangot váltott ki.

Az utóbbi években a Jobbik pártvezetése részéről – legalábbis a nyilvánosság előtt – csökkenő mértékű antiszemitizmusból és rasszizmusból többen messzemenő következtetéseket vontak le.

A legutóbbi hetekben például azt, hogy a Jobbikkal – melyet korábbi neonáci eszméi, szimbolikája, és agresszív fellépése miatt a demokratikus gondolkodású erők többsége politikai karanténba kívánt zárni, és minden kooperációt megtagadtak vele – ma már választási együttműködés, technikai koalíció, stb. formájában együtt lehet, sőt együtt kellene működni a demokratikus közéletet eltorzító, a gazdaság működését korrupt módon befolyásoló hatalom leváltása érdekében.

Az ellenzék tehetetlensége a bebetonozott kormánytöbbséggel szemben, a szinte fóbiává váló ellenérzések a hatalom gyakorlóival kapcsolatban, kétségbeesett, morálisan nehezen igazolható lépésekre késztetnének egyeseket a Jobbikkal való együttműködés terén.

A Jobbik súlyos felelősséget visel azért, hogy az antiszemita nyelv legitimmé vált a magyar közbeszédben, és társadalmi tudatformáló, ideológiai szervezőerővé vált.

Hírdetés

Nem kerülte el természetesen figyelmünket a Jobbik lassú változása, a legszélsőségesebb személyek egy részének kizárása a vezetőségből, és az agresszív antiszemita hang visszaszorulása. Ugyanez a folyamat az elmúlt másfél évtizedben, többé-kevésbé hasonló módon lezajlott a nyugat-európai szélsőjobboldali pártoknál, bár azok előrébb járnak, és messzebb jutottak a magyar szélsőjobboldalnál.

A Jobbik civilizált, demokratikus politikai erővé válásához, és a velük folytatott eszmecseréhez szükséges minimális közös nevező még nem alakult ki. Ehhez szükséges volna, hogy a Jobbik mint politikai párt, illetve mértékadó fórumai, korábbi nézeteikkel szembefordulva

– tegyék világossá álláspontjukat a Holokauszt emlékezetével és az azzal összefüggő állami felelősségvállalással és feladatokkal kapcsolatban az euroatlanti világban elfogadott normák szerint;

– juttassák világosan kifejezésre pártjuk elítélő viszonyát a nyíltan antiszemita, rasszista csoportosulásokhoz és fórumokhoz;

– fogalmazzák meg világosan álláspontjukat Izrael Állam létjogosultságáról, valamint a nyugati világ értékeit fenyegető iszlám fundamentalizmussal és a terrorral szemben.

Amennyiben ez megtörténik – és a fordulat nem csupán időleges lesz, hanem tartós, felelős magatartássá, normává válik a Jobbik minden hangadója és hivatalos fóruma számára a hitelesség megalapozásáig –, akkor kialakulhat az esetleges párbeszédhez szükséges feltételrendszer.

Korábban írtuk:

Hova álljanak a zsidók, amikor üdvözlő levelet kapnak Vonától?

"Válaszúton vagyunk, Gábor" – olvasónk nyílt levele a Jobbik elnökének

Hidak és lövészárkok: radikális helyzetre radikális válasz – vagy megalkuvás?

A Mazsihisz elnöke is megszólalt: ha Vona megbocsátást akar, nem szabad felemlegetni Rákosit és társait!

Köves Slomó "az okádék kenegetésének" tartja Vonáék hanukai köszöntését

A vecsési Jobbik nem hajlandó "hanukázni" – Vona etikai eljárást kezdeményezett ellenük

Vona és Mirkóczki: Tisztelt Vezető Rabbi Úr, hanuka alkalmából engedje meg, hogy tisztelettel köszöntsük!


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »