Újabb válságintézkedéseket jelentett be Karácsony Gergely

Újabb válságintézkedéseket jelentett be Karácsony Gergely

A főváros bérlakásaiból felfüggesztik a kilakoltatásokat, a vállalkozásokra pedig indokolt esetben bérletidíj-elengedés várhat.

Megszűnnének a kilakoltatások a főváros kezelésében álló 1200 bérlakás esetén egy, a fővárosi lakásrendelet módosítását célzó előterjesztés szerint – mondta az InfoRádiónak Budapest főpolgármestere.

„Ha valamelyik bérlő ellehetetlenül, először megpróbálunk segíteni adósságátütemezéssel vagy szociális támogatással, és ha végképp nem sikerül megoldani a helyzetet, csak azután kerül sor kilakoltatásra, ha méltó elhelyezést sikerül biztosítani a bajba jutottnak” – ecsetelte Karácsony Gergely.

A főpolgármester szeretné, ha a kerületek is hasonló védőhálót szőnének a bérlők mögé, annál is inkább, mert az 1200 bérlemény a főváros területén lévő, közösségi tulajdonú ingatlannak alig 3 százaléka.

Hírdetés

Karácsony Gergely további válságintézkedése, hogy Budapest a veszélyhelyzet idején állásukat elvesztőket a jövedelemcsökkenés arányában bérletidíj-elengedéssel segíti.

„Igazolni kell a jövedelem-visszaesést, és akkor van méltányosság.

Vállalkozások esetén is az elmúlt hónapokra a főváros nem számlázott ki bérleti díjat, ennek rendeleti lehetőségét pedig szeretném megteremteni, hogy indokolt esetben az így felgyűlő adósság elengedhető legyen” – tette hozzá.

Trianon századik évfordulóján, jövő csütörtökön egy percre leáll a budapesti közösségi élet 16.30-kor. Ez szerinte nem fog gondot okozni a város életében, arra kér minden munkavállalót, munkáltatót, városban lakó polgárt, hogy egy percre mindenki álljon le, csendesedjen el és gondolkodjon a közös múlton, illetve azon, hogy a magyarok hogyan tudnának közelebb kerülni egymáshoz.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »